Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja9222

"zla" koleżanka

Polecane posty

Gość patrycja9222

mam kolezanke ktora no swieta nie jest, siedziala w wiezieniu, ciela sie, miala rozne odpaly ale jako kolezanka jest naprawde wporzadku,nieraz mi juz pomogla, jest fajna, szczera i ogolnie lubimy sie ale problem w tym ze moi rodzice sa zli na mnie ze sie z nia zadaje, mowia ze robie sobie wstyd ze sie z nia pokazuje, bo ona na miescie ma nieciekawa opinie noi boja sie ze sprowadzi mnie na zla droge. ale tak sie nie stanie bo znam siebie poza tym ona przy mnie zachowuje sie normalnie. jak mam ich przekonac i sprawic zeby przestali miec do mnie o to pretensje? dodam ze jestem juz dorosla i chyba nie powinni sie w to mieszac

Gość zdzisek spod groszka
widocznie jestes taka sama jak ta kolezanka skoro olewasz zdanie rodziców

Gość fghlj
Jesteś na utrzymaniuy rodziców czy sama zarabiasz na siebie?

Gość patrycja9222
nie jestem taka sama jestem wlasnie jej przeciwienstwem, spokojna niesmiala itd i jestem na utrzymaniu rodzicow nawet nie pracuje i nigdy nie pracowalam

Gość fghlj
W takim razie ciągle musisz liczyć się ze zdaniem rodziców. I twoja dorosłość niewiele tu zmienia. Spróbuj ją zaprosić do domu. Może wtedy rodzice przekonają się, że nie taki diabeł straszny? Chociaż na początku nie będą raczej zachwyceni. Poproś ich, by dali jej szansę. Jedną jedyną.

Gość patrycja9222
nie moge jej zaproscic bo oni jej nie lubia a znaja ja dobrze bo mieszka klatke obok mnie i nie raz widzieli jej odpaly :(

Gość fghlj
Ups, niedobrze... To jaka ona w końcu jest? Normalna czy nie?

Gość patrycja9222
no tak jak napisalam dla znajomych, kolezanek jest naprawde fajna ale jak wypije albo sie czegos nacpa to jej odwala, rozwala szyby, tnie sie itd ma cala reke pocieta

Gość fghlj
To czemu się dziwisz zachowaniu rodziców? Ta dziewczyna ma mnóstwo problemów. Nie chcą, żebyś Ty miała podobne. Nigdy jej nie zaakceptują. I musisz się z tym pogodzić.

Rozumiem, ze chcesz wspierać koleżankę i służyć jej pomocą w powrocie do ^^ normalnego^^ życia. To bardzo szlachetna misja. Jednak zanim zaczniesz pomagać innym ludziom, zajmij się swoim życiem. Rozpocznij pracę i zarabiaj na swoje utrzymanie. Wtedy, będąc osobą samodzielną będziesz miała możliwości udzielania pomocy duchowej i materialnej wielu potrzebującym. Tak, tak zacznij od siebie.

Gość patrycja9222
chodze do szkoly wiec nie mam czasu na prace i nie chce pomagac tylko poprostu sie lubimy i przy mnie ona zachowuje sie normalnie gorzej jak wpada w inne zle towarzystwo to robi co robi