Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KeBe

po porodzie...?

Polecane posty

Gość KeBe

witam, mam 21 lat, od niedawna jestem mamusia i mam kilka pytan dotyczacych zdrowia po porodzie. wiem, ze powinnam w 6-8 tyg. po porodzie udac sie do ginekologa na kontrol (jestem po cesarce) ale mimo, ze minely juz 4 msce nadal sie nie wybralam. piersia karmilam tylko miesiac. mam straszny wysyp pieprzykow, i kilka brazowaych przebarwien na skorze na calym ciele. co to moze oznaczac? na dodatek po miesiaczce utrzymuje mi sie ciemnobrazowe i brazowe plamienie juz prawie dwa tyg... od rozwiazania to byl juz moj trzeci okres i po kazdym bylo cos takiego,ale nie tak dlugo. wiem ze musze isc do ginekologa chocby po wybor antykoncepcji, ale jakos strasznie nie moge sie zebrac... w ciazy sporo lezalam w szpitalu i mam jakos dosyc tych wszystkich lekarzy... podczas ciazy mialam problem z ciaglym zastojem w nerkach i momentami mam wrazenie ze wciaz jest nie w porzadku z nimi... siusiam malo i rzadko. mowili ze to dzidzia je uciska i to dlatego, wiec dlaczego by mi sie to utrzymywalo? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi... :)

Gość yukki
do lekarza i to szybko. Karmiłaś tylko miesiąc, ale 3 okresy od porodu to za dużo, do tego plamienia i ty się pytasz co masz robić? do tego nerki - dziewczyno chcesz dziecko osieroćić?

Gość KeBe
takiej reakcji sie nie spodziewalam... czy to na prawde moze byc takie powazne? zaczynam sie bac... :( w internecie znalazlam informacje mowiace o tym ze takie dolegliwosci moga towarzyszyc niedobrz progesteronu lub torbielom na jajniku... co prawda czesto czuje klujacy bol w okolicy lewego jajnika ale promieniuje w strone pepka, wiec do konca nie wiem co to boli...

Gość Marzenia się spełniają_*
udajesz tylko, czy serio nie jesteś zbyt inteligentna? do lekarza i tyle w tym temacie

Gość KeBe
byłam u gina i nic się nie dzieje. jajniki w porządku, a plamienia mają ustać po tabletkach. Jedynym plusem tego, że mnie tak wystraszyłyście było to, że wreszcie się do niego wybrałam.

To fajnie że nic ci nie jest, bo to najważneijsze, ale człowiek różnie reaguje po porodzie, i każdy ma inne objawy, ale da się przeżyć, potem już zapomnisz o wszystkim.