Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ally777

dziewczyny uspokojcie mnie,proszę :/

Polecane posty

córka ma 2,5 roku i wedlug mnie ma za czesto czkawki-srednio raz na tydzien.Przechodzi ta czkawka po łyku picia.Pytałam lekarzy , karzą się nie przejmowac,ale mi po głowie chodzą rozne choroby straszne.Ma tak od 1,5 roku ,wczesniej moze tez miała ale nei zwracałam uwagi.Napiszcie czy wasze dzieciaki tez miewają czkawki.I proszę odpowiedzcie, to będzie dla mnie duzo znaczylo .Pozdrawiam

Gość goonies
miewaja wyluzyj kobieto, czkawka to czkawka, nic takiegio sama nie miewasz czkawki?

Gość HejCi!
Moja córa jest dokładnie w wieku Twojej i nie ma czkawek a jak ma, to pokrywa się to w 100% z tym, co mówi moja matka -A mówi ona tak:-jak dziecko przemarźnie to może mieć czkawkę Co ma na myśli? -zbyt lekko ubrane-zimne rączki Zbyt zimne napoje piło i wewnętrznie należy je dogrzac ciepłym napojem lub posiłkiem A ja osobiście do tego wszystkiego dodam jeszcze dietę-jeśli zjadło do tego coś co ciężko strawić,lub nic pożywnego nie zjadło- to,to +to co wyżej da gwarantowaną czkawkę nawet u dorosłego silnego człowieka;) Pomogłam choć troszkę?

dzięki -no wlasnie u nas czesto czkawka zdarza się razem z zatwardzeniem

Gość HejCi!
No widzisz. No to na bank nad dietą musisz popracowac nad nią. Brakuje błonnika jeśli są zatwardzenia,ale jeśli do tego jest czkawka to brakuje płynów. W moją tez muszę wlewać płyny bo sama by nic nie wypiła przez cały dzień-w ogóle wszystko muszę w nią wmuszac -stale przypominac jedz,jedz bo tak to by zjadła oczami i pobiegła się bawić dalej.

Gość HejCi!
Właśnie doczytałam że dzieci w wieku naszych powinny wypijać 700ml płynów dziennie. Zeby moja tyle wypiła muszę gadać na ten temat przez 1,5h dziennie No ale jaki mamy wybór my matki?

Gość Znowu to samoooo
Taak, napisze ze non stop o tym piszesz na Dobra Mam i tutaj na kafe, wez juz wyluzujjjj

bezpośrednią przyczyna czkawki może być niedobór płynów Poisz to dziecko ?

Gość ally777777777777
moze ktos jeszcze pomoże

Gość a tak sobie siedze i mysle
Boże znowu wariatka od czkawki. Dziewczyny ona tu od 1,5 roku ciągle wypisuje o tych czkawkach. Co byście jej nie powiedziały to ona i tak będzie głucha na argumenty. Dziewczyno Twoje dziecko am czkawkę już 1, 5 roku. Nie sądzisz, że gdyby było to objawem jakiejś choroby to doszły by już przez 1,5 roku jakieś inne dolegliwości albo pogorszył by się stan dziecka. Byłaś już u tego psychologa?

Gość ło matkoooooooooooooo
autorko lecz się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo qrde ile można pisać o tej czkawce. Dziecko zdrowe a ty mu na siłe chorobę wmawiasz .

Gość lubię Jabłka
a moja mała (2 latka) ma zawsze czkawkę po zabawie,w której dużo skacze:D,zaobserwujcie swoje dzieci,moja zawsze jak podskakuje na kanapie albo gdzie indziej za chwile ma czkawkę.Picie zawsze pomaga.To nie jest żaden zły objaw.