Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

Jakie szanse??? Doradźcie coś!

Polecane posty

Hej! W październiku dostałam okres w 24 dniu cyklu, kolejny cykl w listopadzie trwał 30 dni ogólnie mam takie cykle 26-30 dniowe... Kochałam się 18 listopada ... Myślicie że mogło się udać? Czekam teraz na okres, na test przecież jeszcze za wcześnie? Dzięki za wyrażenie swojego zdania! Pozdrawiam!

Gość Kiedy miałaś
ostatnią miesiączkę? W Twoim wypadku nie tak łatwo określić dzień owulacji skoro raz cykl trwa 24 dni a następny 30...

ostatnią miałam 1 listopada... właśnie zrobiłam test, ale wyszedł negatywny, ale to pewnie za wcześnie skoro 18 listopada było przytulanie...

Gość Kiedy miałaś
W Twoim przypadku nawet nie wiadomo czy tego 18 rzeczywiście wystąpiła owulacja. Powtórz test za kilka dni jeśli to ciąża, na teście będzie chociażby blada druga kreska.

Z tego co patrzyłam na kalkulatorze dni płodnych, to największe szanse były 17 listopada... no jestem ciekawa.. w sobotę byłam u babci, to mnie tak jajnik kuł, że musiałam się zwinąć w kłębek, babcia się na mnie patrzyla, nie wiedziała co się dzieje... dziwne mi się to wydało... może ktoś się tam już lokuje ;)

Gość nom.....
sprawiasz wrazenie bardzo mlodziutkiej i niedojrzalej, ile masz lat, ze juz chesz tak bardzo zajsc w ciaze??

Gość Kiedy miałaś
Zmierz sobie jutro z rana temperature ( przed wstaniem z łóżka) jeśli będzie ona w okolicach 37 kresek może być objawem wczesnej ciąży.Tylko czasem nie mierz jej pod pachą bo tam się gorączkę mierzy:)

Gość nom.....
do kiedys mialas----nie nakrecaj dziewczyny! Temperatura po owulacji jest ZAWSZE podwyzszona, niezaleznie od tego, czy sie zaszlo w ciaze, czy nie. Temperatura spada dopiero tuz przed okresem, dzien lub dwa przed. Jesli jednak jest sie w ciazy, to nie spadnie. Teraz jednak jest jeszcze zawczesnie, zeby to stwierdzic.

Gość nom.....
i oczywiscie trzeba mierzyc ja przez pare cykle codziennie, zeby w ogole miec jakiekolwiek porownanie

Gość Kiedy miałaś
Ja nigdy nie mierzyłam wcześniej temperatury a gdy się ociąży dowiedziałam to z ciekawości dziennie ją sprawdzałam i była podwyższona.To gdzie tu bzdura?

Gość Kiedy miałaś
No to sory ginekolożki nie unoście się tak znawczynie wy :PBo wam żyłki pękną

Gość co za głupie pytane
Szanse statystyczne są 25 % jak jesateście 100% zdrowi i płodni, a skąd mamy wiedzieć. Na forum są ludzie, którzy wg szergu badan moga mieć dzieci a strają się latami bez efektów. Szanse...może zasłaś, może zajdziesz za 1-2-3-4-5 mcy, może za 1-2-3-4-5-10 lat...albo wcale takie są szanse Tak jak dziewczyna wyżej pisze, nie nakręcaj się przed termiem spowdziewanej miesiączki objawy na miesiączkę i ciażę są niemal takie same, ja byłam pewna, że dostanę miesiączkę, czułam się dokładnie tak jak zawsze... Zreszta u kobiety starajacej sie objawy sa nieobiektywne, psychika potrafi cuda podsuwać, ileż to ja razy miałm mdłości i wszystko inne a ciązy nie było, zfresztą te prawdziwe objawy ciazy pojawiają się już po terminie kiedy miaa wystapiś mieiączka...

Gość nom.....
nie wiem, czy zrozumialas moj post, ktory napisalam wczesniej. Temperatura po owulacji jest ZAWSZE podwyzszona, az do nastepnego okresu. Jesli okres nie przyjdzie, a temperatura nadal bedzie podwyzszona, moze byc, ze jest sie w ciazy. Nie trzeba by ginekolozka, zeby to wiedziec. Trzeba poprostu nauczyc sie jak funkcjonuje cykl kobiecy, nauczyc sie wyznaczac dni plodne na podstawie obserwacji, wtedy o wiele latwiej zajsc w ciaze.

Gość Kiedy miałaś
Tak się wszystkie unosicie jakby za chwile wam miał królik z du*** wyskoczyć. Zawsze ci najmądrzejsi z mądrych mają pomarańczowe nicki. Pozatym twierdze, że MOZE to być objawem ciąży :świadoma kobieto" a czytać ze zrozumieniem nie potrafisz chyba.

Gość nom.....
moze, ale nie musi. Wiec po co sie juz teraz niepotrzebnie nakrecac :O

Gość co za głupie pytane
Zebym miała coś czytac ze zrozumieniem, musiałabyś coś logicznie napisać, ale ty jesteś mądralińska, a pewnie ani dobrego zawodu ani pracy i jestes jedną z tych, co jak ich zaboli zołądek, to wiedzą od czego, bo wczoraj "kisiel jedli' Zajmij się lepiej domem zanim twój pan i władca wróci do domu. Idiotko!

Gość nom.....
:D

Gość Kiedy miałaś
Twoja ostatnia wypowiedź to już tylko Twój poziom pokazuje (niski) Tylko ludzi obrażać potrafisz i to na pomarańczowym nicku. Ja Cię obrażać nie bedę nie czuję takiej potrzeby jak Ty.Widocznie Ty muszisz się w ten sposób DOWARTOŚCIOWAĆ. Ciao :)

mam już dwóch synów, więc nie czuję się młodziutka ;) Pytam, bo marzę o trzecim dziecku.. Po prostu chciałam znać Waszą opinię, pogadać, bo siedzę sama teraz w domu i mi się nudzi ;P Nakręcam się pewnie, możliwe, że nic z tego, trudno, jak nie teraz to kiedy indziej ;P

Gość nom.....
nie daje ci wiecej niz 25 lat:), ale moge sie mylic

Gość czarnowlosa
Jest możliwe zapłodnienie. Nie wiadomo czy były to Twoje dni niepłodne czy płodne. Powinnaś określać sobie to bieżąco. Ja bym Ci poleciła tester na ślinę np afrodyta. Tani, wielokrotnego użytku, a przynajmniej będziesz wiedziała w które dni możesz zajść w ciążę