Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość py...jący

Jak to powiedziec?

Polecane posty

Gość py...jący

Witam. Na wstępie powiem, że moja dziewczyna jest dziewicą a ja prawiczkiem. Od pewnego czasu próbowaliśmy z moją dziewczyną zrobic to, ale niestety pojawil sie problem. Otóż nie mogłem w nią wejsc, gdyz ją bardzo bolalo. Myslelismy ze jest to związane własnie z błoną dziewiczą. Po kilku nieudanych próbach podczas pieszczot, zajrzałem tochę głębiej i zauwazyłem ze moja dziewczyna ma przegrodę pochwy (co sprawdzilismy w encyklopediach medycznych) bo napewno nie jest to błona. Przegroda dzieli otwór w pół. I tu moje pytanie jak ona ma to powiedziec swojej mamie zeby o tym fakcie i żeby poszła z nią do lekarze bądź jak ja mam porozmawiac z jej mamą bo ona sie bardzo wstydzi gadac o tym z kimkolwiek. Ja mam 18lat a moja dziewczyna 17. Proszę o porady. Z góry dzięki.

nie ma sie co wstydzic obie sa kobietami wiec zrozumieja sie doskonola najlepiej powiedziec prosto z mostu mamo muszeisc do ginekologa moja pochwa jest przedzielona na pol i tyle mama napewno nie bedzie jej tam zagladala tylko zaprowadzi ja do lekarza . Jezeli dziewczyna tak bardzo sie wstydzi niech idzie sama do ginekologa nie potrzebna jest jej mama.

Gość py...jący
Niestety moja dziewczyna boi sie ze mam zapyta skąd te podejzenia a nie chce mówic mamie ze próbowalismy razem. Poprostu potrzebna jest jej jakas dobra "wymówka"

Problem z aplikacją tampona. Tylko niech sobie kupi tampony, otworzy i wyrzuci ze 2-3, które to niby wykorzystała na próby, jeśli ich nie używa. Jeśli używa no to zostaje Wam poczekać do jej 18. :classic_cool:

z tamponem to dobry pomysl albo niech powie ze cos ja zabolalo i sprawdzila lusterkiem i zobaczyla ze cos jest nie tak

Gość .pomocna.
A po co tej dziewczynie potrzebna matka żeby iść do ginekologa ? Może iść sama. Tylko gdyby była potrzebna operacja to zgoda rodzica jest wymagana, jeśli to jednak nie to schorzenie które przypuszczacie to dziewczyna moze sie obyc bez matki.

niestety, większość gabinetów w tym wszystkie państwowe nie przyjmie nastolatki bez opieki rodzica. można poprosić jakąś 'ciotkę'. albo próbować u ginekologa prywatnego.

Gość .pomocna.
A z mojego doświadczenia wynika że lekarz przyjąć przyjmie nieletnia pacjentkę ale już nie wypisze jej recepty na tabletki antykoncepcyjne czy skierowania na operację. Także autorka tego wątku może pierwszy raz przejść się go ginekologa sama, a jeśli będzie musiała przejść zabieg wymagający zgody opiekuna to wtedy wtajemniczyć opiekuna w całą sprawę.

ja bylam u ginekologa majac 17 lat i bylam sama i wypisala mi tabletki antykoncepcyjne to juz nie te czasy ze chodzi sie z mama do ginekologa bo inaczej nie przyjmie , czasy sie zmienily , ale ze zgoda na operacje to nie wiem jak jest

Gość żartujecie?
Nie no, to woła o pomstę do nieba. Para nastolatków sama się diagnozuje. Super, tylko przyklasnąć :o

Gość porannarosaaa
jesli ma 17 lat to po co mamusie ciągnąc do ginekologa? Ja miałam 16 lat jak pierwszy raz u gina byłam i mamusia mi przy tym potrzebna nie była.

Gość kewwjekej
normalnie dziewczyna, która ukończyła lat 16 może iść sama do ginekologa i uzyskać receptę na tabletki. Lekarza także obowiązuje wtedy tajemnica lekarska w sprawie dziewictwa.