Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama alergika

Może ktoś wie - problem z mlekiem.

Polecane posty

Gość Mama alergika

Witam mam problem bo byłam dziś z dzieckiem 10cio tygodniowym i z wyników okazało się że ma alergie ale na co jeszcze nie wiadomo i przepisała Nutramigen (do tej pory był Bebilon). Z racji że została mi jeszcze jedna puszka starego mleka spytałam co mam z nim zrobić a ona żebym dawała raz jedno raz drugie i tu zaczynają się schody: do tej pory mały pił 5x na dobę a na opakowaniu Nutramigenu jest napisane że trzeba 4x dać. Jak to pogodzić? A i nowa dawka to 200 ml a stara 150 ml. Czy Nutramigen jest w takim razie słabszy? Dziękuje za odpowiedzi.

Gość ojtam ojtam
ojej na opakowaniu pisze tak mniej więcej - nie trzeba się sztywno trzymac - daj tyle ile dziecko zazwyczaj zjadało i nie przejmuj się tak

Gość Mama alergika
Nie trzymałam się sztywno to kolek dostał a jak zaczął regularnie jeść to mu się polepszyło i teraz boję się wprowadzić samowolkę. Stąd te pytanie.

Gość Haiittii
A ja bym mieszala jedno z drugim, chyba ze bez problemu chce pic to gorzkie. :P

Gość zonamęża
moj syn też pije nutramigen,dawaj wstedy kiedy widzisz ze jest glodne,nic sie nie stanie jak raz dasz wiecej a raz mniej,nie jest slabsze tylko roznie pisza na opakowaniach,nie wpadajmy w paranoje:)

Haiittii A ja bym mieszala jedno z drugim, chyba ze bez problemu chce pic to gorzkie. ty chyba na głowę upadłaś

Gość zonamęża
a i jeszcze chcialam ci powiedziec ze badania tak malych dzieci i tak sa nie wiarygodne:) po moim dziecku widac ewidentnie ze ma sakze bialkowa a na badaniach wyszlo ze nie:) w ogole na badaniach wyszlo ze na nioc nie jest uczulony a ma AZS. nawet lekarze mi mowili ze badania sa niewiarygodne,testy alergiczne powinno sie robic dzieciom po 3 roku zycia

mój synek jest na Bebilonie Pepti i dostaje mleko kiedy chce,a nie tyle razy ile jest napisane na opakowaniu

Gość Mama alergika
To były tak jakby badania wstępne bo w przyszłym tygodniu jedziemy na tydzień do szpitala i tak będą dokładniej małego badać. Czyli z tego co piszecie najrozsądniej będzie dawać jak jest głodny. Bo 50 ml to jest jak na mojego syna duża rozbieżność bo on często nawet tych 150 ml nie wypija.

Gość Mama alergika
Mój syn jest na tym samym ale wyżej pisałam czemu wolę się trzymać schematu.

lekarze tak każą dawać mleko dlatego żeby organizm powoli przestawiać na inne mleko,nam kazał pediatra tak samo-mały miał kolki i z NAN PRO przechodziliśmy na Bebilon Pepti

Gość lady bronka
ja nie mieszałam zwykłego mleka z nutramigenem, od razu przeszłam na hydrolizat i nic złego się córce nie stało. mimo złego smaku piła nutramigen chętnie. karmiłam ja, kiedy była głodna. schemat na opakowaniu czytałam, ale z reguły zjadała mniej niż powinna. dzieciom ze skazą można podawać tez probiotyk latopic, nie zawiera białka mleka krowiego, jest przeznaczony dla dzieci z alergia pokarmowa i azs. można o nim przeczytać na www.latopic.pl

bo alergia nie zawsze wychodzi,nie wiem jak to Wam potwierdzić,ale mój dzieciak ma problemy ze strony układu pokarmowego,w tym zapalenia trzustki,problemy wychowawcze itd itd Odtsawiono mu nabiał i sie polepszyło zachowanie,a z wyników było i jest ok Kolejnym podejrzanym był gluten,odstawiono go i dziecko mi wyzdrowiało !!! a wyniki IGE itd dobre były