Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

czy to krztusiec POMOCY

Polecane posty

W ciągu ostatniej godziny maja 2,5 latnia córka miała dwa razy dziwny atak kaszlu. Kaszel był mokry było słychać jak jej się odrywa i dziwnie brzmiał, tak cienko, jakby pijała. Gdy ją tuliłam to na pościeli zobaczyłam zielonkawą wydzielinę, klejacą, która musiała jej wylecieć podczas tego kaszlu. Czytałam przed chwilą o krztuścu i się przestraszyłam. Od wczoraj ma katar a dziś mąż jej zafundował wizytę u teściów prawdopodobnie połączoną z długim pobytem do dworze. Co ja mam robić jak ją złapie ten kaszel jeszcze raz. Wygląda to okropnie. Jestem na noc sama z nią.

Przy krztuscu sa to napady kaszlu a nie jednorazowy przypadek i jest to taki charakterystyczny kaszel ale nie wtedy gdy sziecko zakaszle dwa razy Wiec sie nie stresuj A wydzielina byc moze wypadla od kataru W ogole caly kaszel moze byc wynikiem splywajacego do gardla kataru ale ja bym tu krztusca nie rozpatrywala chociaz nie jestem lekarzem, moje dziecko bylo w szpitalu z podejrzeniem krztusca i uwierz ze kaszlalo non stop dniami i nocami:O

Gość kanima
jeśli nie masz plasterków, olejku ułatwiającego oddychanie, połóż mokry (wilgotny) ręcznik na kaloryferze, albo garnek z wodą z solą morską lub fizjo która parując ułatwi małej oddychanie. Podłóż małej wyżej poduszeczkę albo do siebie do łóżka weź niech ma wyżej główkę będzie jej łatwiej oddychać, nie martw się będzie dobrze... Jutro do doktora

Gość kanima
garnek z wodą i solą obok łóżka najlepiej przy kaloryferze. zapomniałam dopisać z rozpędu..