Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elfik1993

antykoncepcja, escapelle

Polecane posty

Gość elfik1993

hej. Mam do was pytanie. Wspolzylam z chlopakiem w 22 dniu cyklu(mam cykl roznie czasami 26-28 dni) wychodzi na to ze mialam dni nieplodne, ale pekła nam prezerwatywa.udalam sie do lekarza po 21h zazylam tabletke escapelle. Nie wystapilo zadne krwawienie po niej. Okres powinnam dostac pod koniec tygodnia. Powiedzcie mi moze on mi sie spoznic? Dla pewnosci zrobie jeszcze test ciazowy. Prosze o pomoc!

Gość zxzx
Czytałaś ulotkę?

Gość elfik1993
tak czytalam ulotke, ale dziekuje :)

Gość zxzx
No to masz tam wyjaśnione jakie są skutki uboczne tych tabletek.

na mnie nie podzialala tabletka...nie pisze zeby straszyc- wzielam ja po 20 godzinach, ale zagnieznilo sie juz jajo.

"wzielam ja po 20 godzinach, ale zagnieznilo sie juz jajo." Zagnieżdżenie w ciągu 20 godzin od stosunku. :classic_cool:

Gość elmirkkaaaa
Stosowałam 2 razy- skutecznie. Pierwszy raz ok 10h a kolejny 17h po stosunku- żadnych skutków ubocznych nie mam :)

Gość elmirkkaaaa
"Zagnieżdżenie w ciągu 20 godzin od stosunku." Przecież na kaffe możliwe jest to nawet w 1h!! :D

nie pisze bzdetow, tylko jak bylo. Lekarka tez byla zdumiona, a nie bylo mozliwosci abym zaszla w ciaze wczesniej. Wiec to jest jedyny argument, bo nie wierze ze ona poprostu kompletnie nie zadzialala. Czytalam wiele na forach w tamtym czasie o tej tabletce i wiem ze nie jestem jedyna taka osoba...

Doucz się. :o Zagnieżdżenie w tak szybkim czasie NIE JEST MOŻLIWE. Widocznie któryś z mechanizmów działania tabletki był nieskuteczny, ale skoro wzięłaś tabletkę po 20 godzinach od jedynego stosunku, podczas którego mogłaś zajść w ciążę to na pewno nie przyjęłaś jej po zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej.

no to niepokalane poczecie? nie chce mi sie szukac tematu ktory wtedy zalozylam na jednym z forum, bo to bylo w 2009 i zajeloby sporo czasu. Nie widze tez powodu aby udowadniac swoja racje. Wczesniej czy pozniej pojawi sie taka osoba jak ja, na ktora ta tabletka nie podziala. Na tyle w tym temacie.

autorko...okres moze sie spoznic, ale nie musi. Moze byc bardziej obfity, albo normalny....ja bralam wiele razy postinor, moze z 20-30 razy , naprawde duzo i nigdy nie mialam zadnych skutkow ubocznych. Czulam sie swietne o okres zawsze na czas.

zwracam honor, znalazlam swoj watek z tamtego forum- ja ja zazylam po 7 godzinach !!!!!! Dot.: Postinor, Escapelle, metoda Yuzpe - wątek zbiorczy! wiem że mnie nie ominie wizyta u lekarza- za kilka godzin idę do mojej lekarki- ale bardzo proszę o jakieś informacje czy ktoś już słyszał o takim "przypadku"... Ostatni okres miałam 6 marca, 17 marca w 9 godzin po stosunku zażyłam pigułkę Escapelle. Nie przejełam się zbytnio tym że nie dostałam okresu w kwietniu, ponieważ przeczytała na ulotce że tak może się zdarzyć. I wczoraj, tknięta przeczuciem zrobiłam po godz. 15 test ciążowy- pozytywny. Wiem że do implantacji zarodka dochodzi po 7 dniach od zapłodnienia. Nie ma tej możliwości żebym była w ciąży w dniu zażycia pigułki, ponieważ przed tym felernym 17 marca ostatni raz kochaliśmy się na początku stycznia. Byłam już w ciąży, znam swój organizm i wiedziałabym że jestem powiedzmy w 3 m-cu. Bardzo proszę o radę...

Gość zxzz
No nie ma metod działających w 100% -widać na ciebie trafiło i nie zadziałało więc zaszłaś. Tak bywa.