Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabawki na święta

zabawki na święta nowe czy używane kto jak kupuje?

Polecane posty

Gość zabawki na święta

mam dziecko w wieku 10 miesięcy i chcę jej kupić kilka zabawek i tak myślę o używanych np z komisu - co o tym myślicie, kto też tak kupuje? Chcę kupić np. stoliczek edukacyjny, jakieś lego duplo lub miekkie klocki, piramidkę lub cos innego z interaktywnych i edukacyjnych czy lepiej kupić coś nowego. Wydaje mi się że po co przepłacać a taki maluch to i tak nie bedzie wiedział o co chodzi z tymi świętami.

Gość Używane to na pewno ekologiczn
ekologiczny wybór, bo wykorzystujesz powtórnie rzecz, która dzięki temu nie będzie wyrzucona i nie będzie zanieczyszczała środowiska (o ile nie jest wykonana z naturalnych materiałów, ale pewnie nie jest, bo na polskim rynku nadal dominuje plastik). Poza tym jest to bonus dla domowego budżetu, bo za zaoszczędzone pieniądze można kupić np. żywność, albo dołożyć do wycieczki lub ferii zimowych.

Gość K.klemenuna
Jeśli są w dobrym stanie to czemu nie? Dziwią i tak najwiecej frajda sprawia odopakowanie prezentu niż sam prezent chyba ze już ma 4-5 lat

Gość ojtam ojtam
ja kilka razy kupiłam taką pakę zabawek z allegro - tanio a mozna wyszukać super zabawki w super stanie za świetnie pieniądze

Gość zabawki na święta
dzięki za odpowiedzi i że mnie nie skrytykowałyście, chociaż za chwilę pewnie się ktoś taki znajdzie. A jakie zabawki byście poleciły dla dzieci w wieku około roku, a może coś z doświadczenia co się u was sprawdziło.

Gość kjhgfddertyuikmnbv
nie wiem czy na swieta ale ja ostatnio kupuje namietnie uzywane zabawki fp na allegro mam blizniaki 14 mcy i stoliczek edukacyjny kupilam za 40 zl! pianinko za 20 a zestaw z garnuszkiem za 45( w sumie 5 zabawek fp w tym zestawie bylo) uwielbiam takie zakupy bo np garnuszek kosztpwal w sklepie 130 zl i prawde mowiac szkoda mi kasy na zabawke ktora dzieci bawia sie krotko.

Gość Rudzielec0973753
to jest jak najbardziej w porzadku. zgadzam sie ze wszystkimi powyzszymi wypowiedziami, uwazalabym tylko na bardzo tanie chinskie zabawki, bo moga miec toksyczne barwniki! jak najbardziej uzywane dla takiego malucha sa ok :) w ogole nie tylko dla malucha, byle bylo w dobrym stanie, uzywane nawet lepsze wlasnie dlatego m.in. ze ekologiczne :)

Gość kjhgfddertyuikmnbv
ja wybieram playskool fisher price vtech i little tikesi w zasadzie zadne inne to sa formy ktorym ufam znam jakosc plastiku z ktorego sa zrobione maja ciekawe dzwieki (nie sa nachalne i drazniace) nie wiem czy to ma wplyw na produkcje nowych zabawek ale ja lubie upolowac cos fajnego za bezcen to mio sprawia frajde zreszta ciuchy tez czesto tak kupuje i lacze z nowymi zeby stworxyc cos niepowtarzalnego:)

Gość zabawki na święta
tak chodzi mi o dobre zabawki z fp chicco itp. a nie jakieś chińszcz yzny tak ogólnie to juz kilka używanych kupiłam np skoczka zebrę z fp za 100zł, muzyczny ocean z fp za 30zł a ostatnio w komisie udało mi sie dostać tańczącego teletubisia PO za 26zł ( obok w drugim laska chciała 58zl chyba)

Gość Używane to na pewno ekologiczn
Ja nie jestem jakoś za plastikami. Nie kręcą mnie już. Dużo bardziej podobają mi się drewniaki i rzeczy z tkanin, więc raczej niczego konkretnego ci nie polecę.