Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska88

Robić czy odpuścić?

Polecane posty

Gość ciekawska88

Mam pytanko czy 2 tygodnie po spodziewanym terminie miesiączki test ciążowy będzie już wystarczająco wiarygodny bo zastanawiam się czy jest sens robić czy może poczekać jeszcze co się będzie dalej działo. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość W tym czasie
test napewno już będzie wiarygodny jeśli zaszłaś w ciąze w poprzednim cyklu. Tylko teraz jesteś chyba "w okolicach" owulacji?

Gość ciekawska88
W chwili obecnej minęło 2 tygodnie od tego jak powinnam mieć miesiączkę. A nic nie wskazuje na to że takowa miała by się pojawić. Nic mi nie dolega a zawsze bolały mnie piersi jak się zapowiadała.

Gość ciekawska88
Dzięki! :)

Gość perwersjaProszona:)
Szanowna Pani Perwersjo:) dla mnie to tutaj na kafe jesteś jak guru prawie:) mam pytanko, udzielasz się w kilku tematach, swoją wiedzę i doświadczenie masz....:) kobieto, czy piersi muszą ZAWSZE boleć na początku ciąży???:) czy "bolesność" może sie pojawić z czasem:/

nie muszą boleć, ból piersi na początku ciąży związany jest z wysokim poziomem progesteronu, który początkowo jest taki jak przed okresem. więc niektóre kobiety piersi mogą boleć, a niektóre nie. nie ma zasady.

Gość Perw mobilna
Nigdy nie byłam w ciąży, ale uważam, że poza brakiem fizjologicznej miesiączki nie ma objawów, które zawsze muszą u każdej kobiety wystąpić. Jak wspomniała wyżej SleepingSun, ból czy tkliwość piersi spowodowana jest podwyższonym poziomem progesteronu. Ja nigdy nie odczuwałam takich objawów przed miesiączką ani podczas przyjmowania luteiny czy duphastonu, więc jest to kwestia indywidualna.

Gość perwersjaProszona:)
dzięki Wam za odpowiedź, przynajmniej w tym temacie moja ciekawość została zaspokojona:)