Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaaferowana tą całą kulturą

Sztuka wysoka a niska. Masowa. Razem?

Polecane posty

Witajcie, proszę o pomoc. Przygotowuję się do pewnego egzaminu i muszę odpowiedzieć na pytanie następujące: "Czy kultura niska i masowa mogą łączyć się z kulturą wysoką? Jeśli tak, to jaki jest tego efekt?" Nie mam zielonego pojęcia, jak krótko acz treściwie odpowiedzieć, więc może mógłby mi ktoś pomóc? kultura niska - przeznaczona jest dla szerszych kręgów, ogółu. kultura wysoka - przeznaczona jest dla wybranych odbiorców. kultura masowa - nastawiona na odbiorcę masowego, jej głównym celem jest przyniesienie twórczy dochodu - wartości artystyczne schodzą na drugi plan, nie porusza głębszych zagadnień. Będę bardzo wdzięczna. :)

Gość Gimnazjum im. Tłuka Ciężkiego
poczytaj sobie o festiwalu sacrum profanum... to modelowy przykład takiej symbiozy

Ten festival dotyczy muzyki, mi zaś chodzi o sztukę ogólnie, nie o samą muzykę...

Gość glhkfhkl;fg
yyyyyyyyyyyyy Proszę o powtórzenie pytania .

Boże...

Przyszłam tu po konkretną pomoc, nie po chamskie zwroty o zawracaniu dupy. Rzeczywiście, myliłam się co do poziomu ludzi na tym forum. Pozdrawiam.

Gość glhkfhkl;fg
Mój sąsiad jest niski , a bardzo kulturalny człowiek . Czy o to chodziło? Bo jak nie to nie wiem .