Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BezchmurneNiebo

Przerwa w stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych a brak okresu

Polecane posty

Witam Wiem ze jest wiele tematow o tej tematyce, ale niestey nie znalazlam tematu ktory pasowalby pod moj problem. Stosuje tabletki antykoncepcyjne praktycznie od 8 lat ( z przerwami). Nigdy nie zdazylo mi sie ze po odstawieniu nie mialam okresu. Niestety okres powinnam miec w piatek ( 23.11/2012), a dzis jest juz wtorek a ja okresu nadal nie mam. Wcześniej jak odstawiałam tabletki to takiego problemu nie miałam. Zawsze w pierwszym miesiącu po odstawieniu okres miałam tak jakbym miała przerwę 7dniową, kolejny miesiąc pare dni opóźnienia zaś w trzecim miesiącu wógole nie miałam okresu ( okresy mam bardo nie regularne), wiec to mnie nie martwilo. Nie wiem co mam myslec, isc do learza czy co? Mąż twierdzi, ze panikuje, aczkolwiek wiem ze dzieco by chcial, no ale... Mial ktos tak problem? Dodam ze obecnie zazywalam novynette.

Gość Podobno przy
stosowaniu tabletek może się tak zdarzyć ze okres nie wystapi ale to tylko raz za drugim razem trzeba isc do lekarza. Ciąże wykluczasz? Może jutro zjawi się miesiączka,

Ale obecnie bierzesz tabletki czy je odstawiłaś? Jeśli bierzesz tabletki nadal to jeśli brałaś je prawidłowo to może się tak po prostu zdarzyć. Jeśli bierzesz pod uwagę ciążę to w dniu, kiedy powinnaś zacząć kolejne opakowanie tabletek, zrób test.

Odstawiłam tabletki, na conajmniej 3 miesiące. Czy wykluczam ciąże? No właśnie tego nie jestem pewna, choć się zabezpieczam-ale maż prezerwatywę zakłada wtedy kiedy czuje że może dojść. wieć dlatego nie wiem co mam myśleć, wcześniej jak odkładam tabletki to tak nie miałam...

Nieregularne miesiączki po odstawieniu tabletek to normalna sprawa. Jeśli spóźni się dwa tygodnie idź do ginekologa. A to Wasze zabezpieczenie to żadne zabezpieczenie. 🖐️

Gość czy to pierwszy okres
po odstawieniu tabletek ? nie sugeruj się wcześniejszymi i przerwami tym co się wtedy działo, organizm teraz może reagować inaczej mnie bez tabletek cykl się wydłuża o tydzień, czyli dostaję okres tydzień później niż z tabletkami

Tak, teraz jest pierwsza przerwa po odstawieniu :) Perwersja, wiem ze to nie jest zabezpiecenie aczkolwiek napewno w jakimś stopniu chroni mnie przed ciaża. Możę nie 100% ale jednak jakos zabezpiecza. A tak na marginesie Perwersja ile masz lat? Pytam z czystej ciekawości. W przyszłym tyg pójde do lekarza, a teraz to chyba beę musiała kupić test ciązowy. Jutro pognam meża do apteki by mi kupił :)

Witam, mam podobny problem do tej pory cały czas brałam pigułki ale przy ostatnim opakowaniu się zagapilam i nie dostałam recepty i musiałam zrobić miesiąc przerwy w tabletkach, okres( z tabletkami) powinnam dostać 22pazdziernika tj.15 dni temu wiec zaczynam się niepokoić i nie wiem czy mam zacząć nowe opakowanie i nie czekać na okres czy też nie zaczynać, i co robić, jakiś tydzień temu robiłam test bo narzeczony mnie juz prosił ale wyszedł negatywny co radzicie??