Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tęsknie?,

Tęsknię za komuną i PRL-em

Polecane posty

"Kaczyński,na te czasy się nie nadaje,jego podejscie do polityki jest niepoprawne,i tylko na arenie miedzynarodowej byłyby kwasy,polityka "bij zabij" w tej cywilizacji jest przeszłoscią" 123 no to tak jak pisałem: morda w kubeł i na bezrobocie. ja już skończyłem z przekonywaniem takich jak ty osłów którzy sami pomagają złodziejom wyciągać sobie ostatnie grosze z kieszeni.

Gość powiało kulturą
fakt wszystko szlo na wschod ale teraz poniszczyli nasze zaklady pracy , zebys wiedzial ile zakladow w moim miescie zostalo zlikwidowanych, zostaly tylko walące sie mury, wcale nie przesadzam, to juz chyba lepiej jak sie produkaowalo dla naszych sojusznikow zza buga. przytajmiej ludzie mieli prace a teraz ic sie ie produkuje a mury sie wala . jak u jacka kaczmarskiego. tylko w druga strone.

"Nie uważam aby PiS rządził lepiej" 123 to nie jest kwestia "uważania" tylko faktów. bezrobocie po rządach pisu było mniejsze niż przed, podatki były niższe niż przed, deficyt budżetowy był niższy niż przed. to był jedyny w "wolnej polsce" okres po którym rządzący nie musieli opowiadać ściemy że "wicie rozumicie, konieczne są wyrzeczenia". oczywiscie wyrzeczenia narodu bo ja tam nie zauważyłem u donalda i innych by byli gotowi do jakichkolwiek wyrzeczeń. gotowi są nam wyrzeczenia fundować. to zawsze.

Gość nie zgadzam się z Tobą ofermo
jak już to jestem oślicą:P i nie chce by na forum miedzynarodowym naśmiewali się ze mnie ze moim reprezentantem jest człowiek ,który ma w sobie tylko jad do zaprezetowania,zyje przeszłoscią,i nie ma pojęcia o terażniejszosci. co nie oznacza ,ze Go nie szanuję,bardzo,i wspołczuję tego co się stalo,że stracił najbliższą osobę w tak tragiczny sposób jako opozycja tak,ale w rządzie never

Gość ale to jej się udało,
Czubaszkowej,no przecież mam rację:)! a jej samej też nie trawię

Gość powiało kulturą
ze wszystkiego co pamietam ,( a pamietam juz gomulke ) najlepiej bylo za rządów Gierka, o i przypomnialo mi sie jakie strajki byly w latach 70 bo po wielu, wielu latach Jaroszewicz podniosl cene cukru o 50 groszy chyba. wtedy stanely stocznie, kopalie, huty. prawie ze wojna sie rozpetala, nie rozumiem jednej rzeczy. kiedys nie wolo bylo strajkowac , ale strajkowano. teraz mamy prawo do strajkow, i ludzie ie strajkuja, boją sie. nie ogarniam tego ale moze jestem za stara.

"i nie chce by na forum miedzynarodowym naśmiewali się ze mnie ze moim reprezentantem jest człowiek ,który ma w sobie tylko jad do zaprezetowania,zyje przeszłoscią,i nie ma pojęcia o terażniejszosci." 123 bardzo słusznie. ciesz się zatem że możesz pracować na umowę zlecenie choćby do 67 roku życia dzięki "polityce miłości". masz to na co zasługujesz.

Gość wyzyskiwacze
28.11.2012] 09:50 [zgłoś do usunięcia] nie zgadzam się z Tobą ofermo jak już to jestem oślicą i nie chce by na forum miedzynarodowym naśmiewali się ze mnie ze moim reprezentantem jest człowiek ,który ma w sobie tylko jad do zaprezetowania,zyje przeszłoscią,i nie ma pojęcia o terażniejszosci. wybacz, ale jesteś oślicą z takim przekonaniem jakie masz ;) Naród który odcina się od przeszłości to jak zamek na piasku.... A na czele państwa powinien być ktoś kto STOI, a nie KLĘKA...

Gość Iwonka 1975
Ja tez tęsknie za PRL-em. Dla mnie to były mega szczęśliwe czasy, choć w domu naprawdę nam się nie przelewało. W ogóle jak wspominam te lata to tak jakby zawsze świeciło słońce:) Z drugiej strony, jak się głębiej zastanowić to to lata dzieciństwa, beztroski - człowiek wtedy nie miał żadnych problemów, wiec stąd może ten, chyba jednak skrzywiony obraz...

Gość powiało kulturą
jak bedzie w moim wieku to nawet smieciowej umowy nie dostanie bo za stara i niewydajna a praca jest potrzeba mlodym, moze wroci swieto drzewka. jak pis rządzil bylo o wiele lepiej, jednak praca byla, bylo jej wiecej niz teraz no i troche nasz szanowano, nawet na koniec roku premie dostawalam, nie wiem co ci ludzie chcą od kaczynskiego. jest lepszy od tuska i jego brat tez byl lepszy, od obecnego prezydenta.

Gość dziękuję Ci ofermo
za dobre słowo,i ciepłe życzenia🖐️ życząc mi tak,sam robisz sobie kuku,bo jesli będę robiła na śmieciowej,nie będą moje skłądki szły do wspolnego kotła zwanego ZUS,więc i Twoje emeryturka będzie cieniutka:P ale zapewne Twój idol,zrobiłby kolejny cud gospodarczy i..no włąsnie co,,,,to jest pytanie..bo wśród PISowców nie widzę,żadnych pomysłów,zebyśmy stali się potęgą,ale zapewne by nas ogordzili murem jak w Chinach,3 razy dziennie trzeba by do koscioła latać,i zamiast haraczu do ZUS,to trza by proboszczowi maścić i składać ofiary:P;) najlepiej raz na tydzien -nowa parafianka:P

Gość czytam i czytam............
Byle jakie to nasze życie teraz mimo tych wszystkich gadżetów, po co nam one skoro nie jesteśmy szczęśliwi!!! Czytam i stwierdzam, że i tak nie mamy z mężem najgorzej, oboje pracujemy, i mimo, że ja pracuję poniżej swoich kwalifikacji, (mimo doświadczenia zawodowego, znajomości nie posiadam) mimo, że zarabiam troszkę więcej niż najniższa krajowa, i pracuje 6 dni w tygodniu, mimo, , że stać nas jedynie na" wczasy" na 1 tydzień w Polsce i czasem wyjazd na weekend ( pewnie dla niektórych to i tak dużo), i nie są to wczasy z wypasem, bardziej takie jak pamiętam z dzieciństwa. Bo chcę żeby moje dziecko też miała piękne wspomnienia z dzieciństwa jak ja. Mimo takiej pracy jaką mam u prywaciarza, nie mogę narzekać, ......bo jestem w pracy doceniana, chwalona, w miarę możliwości nagradzana...(ale bardzo na to pracowałam (uczciwością i pracowitością), ale potrafię też walczyć o swoje prawa pracownicze miałam spięcie dość poważne, postawiłam na swoim, zaryzykowałam i opłaciło mi się to, postawiłam wszystko na jedną kartę. Nie ma nadgodzin, jak dobiega koniec pracy szefowa sama wygania się szykować, bo rozumie, że człowiek ma dzieci, rodzine i inne obowiązki. A jak jest potrzeba przyjśc dodatkowo płacą za to. I plusem jest też to, że w firmie panuje rodzinna atmosfera. Kiedy jest czas jest czas na kawę, na żarty, kiedy jest czas na prace skupiamy się na pracy, ale nie ma sztywnej atmosfery, że się odezwać nie można:) W innej atmosferze nie potrafiłabym pracować, jest to praca ciężka ale warunki są sprzyjające. Niestety nie każdy ma to szczęście w dzisiejszych czasach:(

"życząc mi tak,sam robisz sobie kuku,bo jesli będę robiła na śmieciowej,nie będą moje skłądki szły do wspolnego kotła zwanego ZUS" 123 ależ ja ci niczego nie "zyczyłem", ja po prostu stwierdzam fakt. mam już dość przekonywania głupców żeby przestali być głupcami. a jeżeli ktoś sam dopomaga złodziejom wyciągać sobie z kieszeni kasę to jest głupcem i tyle. a jakieś bzdurne pseudoargumenty o "jadzie" to sobie możesz wetknąć tam gdzie słońce nie dochodzi.

"ale zapewne Twój idol,zrobiłby kolejny cud gospodarczy i..no włąsnie co,,,,to jest pytanie..bo wśród PISowców nie widzę,żadnych pomysłów,zebyśmy stali się potęgą,ale zapewne by nas ogordzili murem jak w Chinach,3 razy dziennie trzeba by do koscioła latać,i zamiast haraczu do ZUS,to trza by proboszczowi maścić" 123 no to jest właśnie skutek działania propagandy na niezbyt rozwinięty mózg. ja nie muszę sobie "wyobrażać co BY było" bo pis rządził i wiem co było. a było to co pisałem: niższe bezrobocie, niższe długi, niższe podatki. zapędzania "3 razy dziennie do kościoła" sobie nie przypominam. no ale ty pewnie wiesz lepiej. i dlatego właśnie nie mam zamiaru cię przekonywać bo jak powiedział kisielewski: "podejmowanie dyskusji z idiotą nobilituje go niepotrzebnie".

Gość spadam bo mohery atakują
żeby kogoś atakować,trzeba miec sensowne argumenty,ja nie jestem za Tuskiem,ani za Kaczyńskim,POLSCE potrzebny jest ktoś na te czasy,ktoś nowy,operatywny,z powiewem nowego,z tzw nową krwią nie można wciąż głosować na tzw "lepsze zło",ze do wyboru jest nic nie strajkujemy bo nie jestesmy jednością,i juz nie bedziemy,kazdy ciągnie w swoją stornę,i nie czuje przynaleznosci zadnej,jaką wartoscią teraz jest rodzina?prawie zadną.prędzej rękę wyciągnie ktoś obcy niż rodzina do pomocy,jesli na poziomie-rodziny,nie ma jednosci,to naród tez nie będzie razem i nie zapatrujcie się na to,że przysłowiowy Polak jest taki religiny,pomyka do koscioła ,to pokazówka,ten sam Polak jest pseudo katolikiem,który popełnia wszelkie grzechy jakie są możliwe,a spowiadając się ,pprzeciez jak mantrę wypowiada formułkę ...więcej grzechów nie pamiętam,,,etc. zawsze można o czymś zapomniec,przecież.

a pis nie jest żadnym moim "idolem" i nigdy na pis nie głosowałem. natomiast wiem że nikogo nie namówię do głosowania na liberalizm więc lepiej pokazywać że jednak socjalistyczny pis jest lepszy niż socjalistyczna PO. zresztą wg propagandy to wszyscy którzy coś zarzucają rządowi PO to "pisowskie kundle". pisowskim kundlem jest np ziemkiewicz (bezpartyjny, kiedyś związany z UPRem i zawsze posiadający liberalne sympatie - często występuje na spotkaniach organizowanych prze centrum im. adama smitha), solidarni2010 to też "pisowcy" choć zrzeszają np organizację "koliber" - konserwatywnych liberałów nie mających z pisem nic wspólnego. ale jak pisałem - takie są skutki oddziaływania propagandy na niezbyt rozwinięte mózgi.

Gość wyzyskiwacze
A te apartamenty - faktycznie pomysł w dechę :D Byle by było gdzie TV postawić i mieć łącze internetowe, przespać się... a łazienka...???? - pewnie koedukacyjna łaźnia na dachu lub w podziemiach żeby zapewnić lokatorom trochę....RUCHU ;)

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
tylko dlaczego tamte czasy kojarzę ze słońcem a te ze zgniłą jesienią?

oczywiście że wy jesteście winni. a kto głosuje w wyborach, krasnoludki? nie mam przekonujących dowodów na to że wybory są sfałszowane. nawet jeżeli zdarzają się manipulacje i fałszerstwa to na niewielką skalę. a skoro od 20 lat wybieracie sobie tych którzy wam ciągle "wyrzeczenia" i "reformy" oferują to kto ma być winny?

Gość na szczęscie nie muszę
dowartosciowywać się na forum,jak już to jestem idiotką,i bardzo mi z tym dobrze:D a zwolennicy Pisu są niestety tacy jak Ty ofermo,nie trzeba się pienić,tylko pozwolić życ ,komuś,kto ma odmienne poglądy,za komuny był prikaz kto i jak ma myślec,i nie bedę pracowała na kredyt na apartament 11m kw bo mam z 240 m kw swoich własnych,bez kredytu,powtarzam -PIS nie ma żadnego pomysłu na POLSKĘ,to co wyliczyłeś-skąd by na to wzieli kasę?dodrukowali?czy kazdy zdrowy obywatel musiałby nerkę oddać? jestes ekonomistą,że wiesz,jaką te obietnice miałyby sznasę na reazlizację?żadną!bo w kasie nie ma pieniędzy na to,a z pustego ...wiadomo jest kryzys,a oglądanie się w tył i przeszłosc,nic nie da,bo za Gierka było lepiej,bo za Kaczynskiego lepiej,ale to już było,,, myślcie o tym co będzie-co zrobić zeby było lepiej,na kogo głosować,zeby miał pomysł na Polskę i to musi być młoda osoba. Miłego dnia🖐️ p.s dyskusja polega na tym,ze ja czytam opinie kogoś,ktoś moje,i się nie obrażamy,to jest cywilizowane,a nie,że mam wrażenie że leci kamień w moją stronę,bo smiem myślec inaczej

Gość ręke dałby sobie uciać za
p Kaczyńskiego,a never nie głosował na PIS:P! I ja kurna jestem idiotką,oślicą i Bóg wie czym jeszcze:O jesli głosuję to na konkretnego kandydata,i jego program,wiem,,ze przechodzi ktoś inny ,bo taki jest system w PL ale to mój głos,i robię z nim co mi w danej chwili odpwiada,głosuję na światłe kobiety,wykształcone,z konkretnymi planami,i dokonaniami,które swietnie godzą rolę matki i polityka,choćby, bo wiedzą jak wygląda życie,a nie żyją w krainie baśni jak większosć polityków,snując opowiesci z tysiąca i 1 nocy...

nie mam zamiaru cię przekonywać że rządzących powinno się oceniać po efektach a nie po obietnicach. a efekty rządów pisu były znacznie lepsze od tego co zafundował nam ktokolwiek inny. i to jest prawda że "z pustego i salomon nie naleje" więc skoro żyjemy w rzeczywistości w której prokuratura i różne służby nie reagują na działalność rozmaitych "ambergoldów" i kasa rozpływa się gdzieś w niebycie to ktoś musi za to zapłacić. a kto? ano zwykli jelenie którzy harują na tę "elitę". cudów nie ma.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaa
Konkludując i zamykając dyskusję:) Lepiej się żyło za KOMUNY :classic_cool:

"p Kaczyńskiego,a never nie głosował na PIS" 123 no widzisz, tobie się to w głowie nie mieści a jednak można. i to nie ja jeden taki jestem: "Na początek kilka słów wyjaśnienia nie jestem, nie byłem i nie będę zwolennikiem PiS. Szczerze nie znoszę tej partii i życzę jej jak najgorzej. W tekście nie uniknę jednak porównań PO do PiS a porównania te wypadają na niekorzyść PO (czy też jak kto woli na korzyść PiS). Świadomość głupoty i nieudolności rządów PO nie czyni mnie w żadnym wypadku zwolennikiem PiS, nawet, jeśli zauważam, że PiS czasem rządziło nieco mniej źle (lub jak kto woli nieco lepiej). Broń Boże nie wskazuję na PiS jako na właściwą alternatywę dla nieudolnych rządów PO. Nigdy nie byłem też, i nie jestem nadal, zwolennikiem uczynienia z ruchu konserwatywno-liberalnego pisowskiej przystawki." http://www.prawica.net/opinie/22903 123 ja nie jestem tak niechętny pisowi jak autor tego tekstu ale nie jestem też ich zwolennikiem. po prostu wiem że dla większości ludzi partie poza parlamentem nie istnieją więc wolę im pokazywać że pis jest od PO zdecydowanie lepszy. ten artykuł został napisany jakoś dwa lata temu. dzisiaj można by dopisać kolejnych kilka akapitów. oczywiście "wyborcy PO" co to widzą w pisie "jad" nie pofatygują się przeczytać go w całości bo za długie i za trudne. no i nie ma tam o "jadzie".

no i teraz mamy jakiś consensus a ja gotowy obiad:P! nareszcie Ofermo piszesz z sensem:) ,ja też jestem wsciekła że wszystkie afery są zamiatanie pod dywanik,i tak zostaje,,,,z jakiegoś powodu zapewne,choćby z takiego ze ktoś dał przyzwolenie,na to by powstała tak czy inna piramida obłudy przykro mi,że się tak napinałeś,ale ja już tak mam,że wqrwiam facetów:P tym,że mam swoje poglądy:)

"głosuję na światłe kobiety,wykształcone,z konkretnymi planami,i dokonaniami,które swietnie godzą rolę matki i polityka,choćby," 123 czyli na leppera. ci którzy głosowali na leppera też głosowali na niego bo był ich idolem. bo był taki jak oni tylko jemu się udało. taką samą masz motywację, wybierasz sobie "idola" i polska, gospodarka, dobrobyt kraju nie ma tu w ogóle znaczenia.

"ja też jestem wsciekła że wszystkie afery są zamiatanie pod dywanik" 123 nie rozśmieszaj mnie. przecież ci którzy kryli pana plichtę i wszelkie inne afery też byli "światli, wykształceni i świetnie godzili swoje kariery z rolami matek czy ojców". to byli twoi idole. ty na nich głosujesz a potem jesteś zdziwiona a nawet "wściekła" że kradną? no to już jest szczyt głupoty.

a zostaw człowieka ,bo juz ś,p+ i tak się uwikłał w rózne smrody,niech spoczywa w spokoju nie wiedziałam tak w ogóle ze był kobietą:) a to ciekawe, spadam cze🖐️

albo piszę z analfabetą,który nie czyta ze zrozumeiniem albo z ofermą:P:P:) tak to musi być to,pluzuj se gumkę w matach bo uciska i masz mózg niedotleniony,to diagnoza lekarza,a nie że obrażam i trzeba wyjść na powietrze i poodDDDDDychać,to tez zalecenie :D