Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy

humanisci maja gorzej

Polecane posty

Gość czy

i czy moga znalezc prace ?

Gość BOGUŚ PRAWDZIWY POLAK
HUMANISCI SA DOBRZY DO PRACY W POLU MY IM TU DAJEMY SZKOLE OSTATNIO PRZYWIEZLIZMY NA PACE TROCHE MAGISTERUW HUMANISTYCZNYCH DO NAS DO ROBOTY W POLE I ZOSTALI U NAS NA ZAWSZE WIEC JAK SIE CHCE TO MOZNA ROBIC WSZYSTKO A IPINIONDZIE PORZONDNE TEZ ZARABIAJA

Gość czy
jestem dziewczyna

można się przymusić do scisłych kierunków, ale z mojego przypadku wynika, że technikum to szczyt możliwości humanisty :( przynajmniej takiego w potocznym rozumieniu, bo humanista to nie jest osoba, która nie lubi matematyki...

Gość czy
nie lubie matematyki ale kocham poprawiac bledy w pracach taka edytorka

Gość czy
mam dyskalkulie to jest wrodzone i mam na to papiery .

no ale nie musisz być humanistką w prawdziwym tego słowa znaczeniu :P bo w potocznym to każdy chyba może :classic_cool:

Gość czy
na pewno nie osoba ktora pisze wiersze , wygrywa w literackich konkursach , poprawia rozprawki kolezankom i interesuje sie polskim .

Gość ja jestem humanistą ale nie p
przepadam za matematyką. Potrafię pisać po polsku, ortografię, interpunkcję, gramatykę znam doskonale, nauka języków obcych przychodzi mi bardzo łatwo, uwielbiam czytać książki i mam szeroki światopogląd, bogaty zasób słownictwa etc. matematykę potrafię brać tylko na logikę, dzięki temu w szkole udało się na tych dwójach jakoś jechać, ale przy skomplikowanych działaniach matematycznych już umysł wysiadał totalnie. też jestem pseudo-humanistą?

w sumie to cholera wie kim w końcu jest ten mityczny humanista :D przyjmijmy więc, że jest to po prostu osoba, która lepiej się czuje w przedmiotach humanistycznych, a niekoniecznie w ścisłych - ma to niewiele wspólnego z prawidłową definicją, ale tak już się utarło :D ścisłowcy mają łatwiej, to prawda i mają więcej korzyści ze swoich zdolności, a humaniści...tylko ci najlepsi się wybijają :(