Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek33871

pierscionek zareczynowy z szafirem

Polecane posty

Gość tomek33871

Witem wszystkich, chcialbym prosic o opinie nt tego pierscionka - zamierzam go kupic dziewczynie na zareczyny. Czy wg Was to dobry pomsyl? http://www.sklepjubilerski.com/d/p16060zsz,pierscionek-z-zoltego-zlota-z-szafirem-0-25ct-proby-585-masa-1-80g mysle tez nad tym http://www.sklepjubilerski.com/d/P15068ZSA,pierscionek-z-zoltego-zlota-z-szafirem-0-38ct-oraz-brylantami-0-05ct-si1h-z-certyfikatem-autentycznosci-proba-585-masa-2g ale tutaj cena jest juz duzo wyzsza...

pierwszy bardzo ładny. jeśli tylko wybrance będzie pasował ciemny kamień to czemu nie...

Gość fdkjgjkdrngjkengjkdfngk
moja mama dostała na zaręczyny pierscionek z szafirem do dzisiaj są razem :P niestety drugi duzo ladniejszy.... co do ciemnego oczka - jezeli jej sie spodoba to czemu nie?

Gość taka jedna kobieta 28
Ja tam bym chciała taki z szafiirem, a o tej zasadzie co do kolorów oczek nie słyszałam :) ale ten drugi bardziej mi się podoba, bo wydaje mi się bardziej kobiecy - pasuje do kobiecych paluszków :)

Kurde dopiero teraz zobaczyłam ceny :O W sumie jak nie szastasz kasą na lewo i prawo, to ten pierwszy też może być. 2 tyss za pierścionek to lekkie przegięcie, chyba że masz odłożone i stać Cię na to, żeby tyle przeznaczyć, to ten drugi ładniejszy.

Gość tomek33871
Dziękuję za odpowiedzi, na razie widzę, że zdania są podzielone:) muszę to dobrze przemyslec. Dziewczynie akurat pierscionek z szafirem pasuje, pytanie tylko teraz ktory wybrac...

Gość filetowa żaba
mi się bardzo podoba pierwszy, sama taki chciałabym dostać :-) ale ja lubię, proste a efektowne rzeczy.

Popatrz, jaką biżuterię Twoja dziewczyna nosi - nie tylko pierścionki, ale też kolczyki czy ewentualnie łańcuszki, zawieszki do łańcuszków itp. Jeśli jest minimalistką i jej biżuteria nie jest zbyt błyszcząca, raczej skromna, mała, nie rzuca się w oczy to kup ten pierwszy. Jeśli ma sporo np. kolczyków czy pierścionków błyszczących, z cyrkonią czy innym jasnym błyszczącym oczkiem, to będzie jej pasował ten drugi. To jedyna metoda, jaka przychodzi mi do głowy, żeby zdecydować o wyborze pierścionka. Który byś nie wybrał, na pewno będzie szczęśliwa, że go od Ciebie dostanie, bo to przecież forma ważnej deklaracji. :) Powodzenia!

Gość sdrfgthjnkm
nr 2

Gość jak by co to ten drugi
ale skoro masz 2 tys. na pierścionek to kup z tanzanitem, to rzadki kamień, bardzo piękny - niebieski, niedługo pokłady tego kamienia zostaną wyczerpane (chyba że odkryją nowe) i jeszcze bardziej zyska na wartości, sama mam taki i każdego oszołamia ten błękitny kolor, tu masz przykład https://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,tanzanit,3755

Gość jak by co to ten drugi
https://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,tanzanit,362 ja mam taki, kilka lat temu kosztował 2,5 tyś teraz prawie 3,4 tyś :o bierz tanzanit, jest dużo ładniejszy

szafiry też bardzo drożeją, ja miałam kupowany pierścionek za 3tys, teraz w Yesie kosztuje on prawie 5tys. Wybrałeś drogą firmę, w sieciówkach typu yes, apart kupisz dużo taniej pierścionek z lepszymi parametrami

Gość sglhlsg
ten drugi jest ładniejszy

Gość sdftzuzi0
ladna reklama na swieta:D

Gość monisssssssiiiiiiiiiiaaaaa
oj tak - z szarirem jest super - mój ulubiony kamień - marze o takim - ten drugi bardziej mi sie podoba (ehh szkoda że mi nikt takiego nie kupii :( )

Gość tomek33871
Dziękuję wszystkim! Postanowiłem, że jutro zamówię nr 1. Oba mi się podobają, drugi minimalnie bardziej, ale wzialem pod uwagę też względy ekonomiczne. Pierwszy jest skromniejszy, ale tez bardzo ladny.

Gość bojkot delimy
ależ ten spinel to tandeta, jak można coś takiego proponować na zaręczyny?

Gość bojkot delimy
nie musi, ale proponowanie takiej szmiry jest chyba jednak przesadą? to może od razu srebro zaproponować. Albo tombak

Gość nie musi kosztowac 2000zł
fioletowy widelec tylko to co pokazałaś jest zwyczajnie brzydkie , po co narzucasz autorowi swój dziwny gust przeciez pytał który wybrać z dwóch przez niego pokazanych