Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fkkf88fgFFT

CZY W GMINIE WIDZA TEZ DYPLOMY NAUCZYCIELI CZY TYLKO DYREKTOR W SZKOLE??

Polecane posty

Gość fkkf88fgFFT

JESLI PODSTAWOWKA JEST GMINNA I ROZLICZA MNIE GMINA I PLACI MI GMINA PENSJE TO CZY ONI W GMINIE MAJA DOSTEP DO MYCH DYPLOMOW I WIEDZA JAKIE STUDIA I GDZIE ROBILAM I CZY MAM MAGISTRA CZY LICENCJATA ? CZY WIE TO TYLKO DYREKTOR W SZKOLE DO KTOREGO SKLADALAM CV I PAPIERY?? JAK TO JEST ??

Gość karrtf7gg
ale skad to wiedza?? mozecie mi powiedziec??

Gość karrtf7gg
czy te dyplomy sa kserowane przez dyrektora i im tam posylane ?? jak to jest do cholery?

Gość powiem i ja.....
akta osobowe nauczycieli na pewno są w sekretariacie danej szkoły bądź u dyrektora ....ale pamiętaj o tym że wójt gminy lub osoba nadzorująca pracę szkół na terenie gminy też mają wzgląd do tych dokumentów ...jest jeszcze komisja oświaty i jej przewodniczący który też może mieć do tego typu akt dostęp

Gość karrtf7gg
A KSIEGOWA W GMINIE TEZ?? NO BO SKAD WIE ZE MA TYLE I TYLE DAC PENSJI DANEMU NAUCZYCIELOWI .TO ZALEZY OD STOPNIA NAUKOWEGO TEZ PRZECIEZ CZY LICENCJAT CZY MGR BO WTEDY JEST WIECEJ KASY ZA MAGISTRA

Gość powiem i ja.....
no wiesz ja nie wiem jak to jest rozwiązane u Ciebie w gminie ale z tego co wiem księgowość szkół jest prowadzona osobno i jest księgowa przydzielona tylko do prowadzenia spraw szkół ....a księgowa w gminie jest tamtej księgowej przełożoną sama pracuję na wsi ...nie jako nauczyciel ale w jednostce podlegającej gminie jestem jej kierownikiem .....budżet mam przydzielany na dany rok kalendarzowy i mam osobną księgową bo tego wymagają przepisy ale bezpośrednio podlegam wójtowi a moja księgowa musi zdawać sprawozdania kwartalne do skarbnika gminy ...tak samo wygląda ze szkołami ...robi się plany budżetowe roczne i tam wykazuje się ile będzie potrzeba na płace itd....

Gość powiem i ja.....
dodam jeszcze w w Twoim wypadku to dyrektor szkoły musi robić plan budżetowy na dany rok gdzie wykazuje komu ile się należy w zależności od stopnia jego kwalifikacji i oczywiście musi to być poparte odpowiednimi dokumentami