Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venezia1988

opoznienie z polknieciem tabletek madinette

Polecane posty

Gość venezia1988

Nie chce się usprawiedliwiać bo byłabym głupia moja wina . W tym miesiącu a jest to moje około 8 opakowanie madinette zawsze bralam je rano a to opakowanie zaczęłam brać o godzinie 18 mimo ze nie pominelam ani jednej tabletki to około trzech razy zdarzyło mi się opóźnić wzięcie tabletki o około 7 godzin tzn brałam o 18 a wzięłam o 24 i tak mi się zdarzyło 3 razy głupota wiem . Ale teraz pytanie czy jest ryzyko ze tabletki nie chroniły mnie przed ciąża przez te opóźnienia ? Pytam ponieważ jest 3 dzień 7 dniowej przerwy a ja nie dostałam krwawienia .

Gość venezia1988
Jest napisane dwuskładnikowe jednofazowe

Gość venezia1988
A nie wiem czy czasem nie udać się po test ciążowy do apteki . Czy moze Pani uzna to za głupotę i powinnam spokojnie poczekać ?

W przypadku takich tabletek opóźnienie do 12 godzin nie wpływa na skuteczność tabletek. Na pojawienie się krwawienia z odstawienia jest 7 dni przerwy. Jeśli krwawienie nie pojawi się do końca tych 7 dni, wówczas przed rozpocząciem kolejnego opakowania można zrobić test ciążowy.

Gość venezia1988
Nie wytrzymałam poszłam na przeciwko do apteki kupiłam test wynik ujemny brak ciazy