Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanapaulinnna

Candida albicans, grzybica pochwy

Polecane posty

Gość zalamanapaulinnna

Mam grzybicę pochwy spowodowaną przez candida albicans, drożdżaka wykryto również w ślinie. W laboratorium porobiłam wymazy i antymykogram, szczep jest wrażliwy na nystatynę, flukonazol, itrakonazol, mikonazol i klotrimazol; Od lekarza dostałam Trioxal 100mg doustnie raz dziennie przez 28 dni i dopochwowo Natamycynę 25mg raz dziennie przez 20 dni. Przed rozpoczęciem leczenia upławy były lekko żółtawe i nie wskazywały na grzybicę pochwy. Po pierwszym dniu leczenia upławy zrobiły się typowo kremowe, czasami wręcz wylatują mi białawe, suche, serowate grudy(szczególnie po nocy) . Czy to normalny objaw prawidłowego leczenia czy raczej dawki leków które dostałam są za małe? Dzisiaj mija 5 dnień leczenia i dalej wydziela mi się ten okropny "ser". Dlaczego objawy się nasiliły? Czy ktoś z Was rownież boryka się z tą przykrą dolegliwością?

Gość misiaczek24
W moim przypadku w przypadku leczenia grzybicy już po pierwszej globulce odczuwam ulgę. Stosuj się dalej do wytycznych lekarza ale jeśli sytuacja będzie się utrzymywać myślę że warto abyś udała się do ginekologa. Pamiętaj abyś po leczeniu wzmocniła swoją mikroflorę np. przy pomocy probiotyku dopochwowego lactovaginal, wtedy unikniesz nawrotu.

Gość lady bronka
mnie tez leki szybciej pomagały. ale masz długa kurację, więc może trzeba jeszcze poczekać na efekty. zadzwoń do lekarza i zapytaj co robić. rano mogą ci wypływać resztki leków. ja też po leczeniu stosowałam lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej.

Gość Gonda
lady bronka,to nie lepiej pic kwasne mleko,jeszc kiszone ogórki,niz pakować ta chemie w siebie???

Gość zalamanapaulinna
Kwaśne mleko i ogórki kiszone są akurat nie wskazane przy diecie przeciwgrzybiczej :)

Gość Metoda Dr.Volla
a słyszałaś może o teście obciążeń organizmu metodą Dr.Volla w Małopolskim Centrum Promocji Zdrowia.? Badanie to polega na wykryciu wszystkich patogenów w organizmie ( bakterie, grzyby, toksyny, roztocza, pleśnie) od razu po badaniu otrzymujesz taką listę. Później wskazana jest terapia, dzięki której można szybko i skutecznie usunąć je z organizmu. więcej na www.mcpz.pl, www.instytutvolla.pl

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Są różne schematy leczenia Trioxalem. Najczęściej stosuje się go w opisanym przypadku albo 200 mg (2 tabletki) przez 1 dzień lub 200 mg (2 tabletki) 1 raz dziennie przez 3 dni. Opisane objawy są typowe dla zakażenia drożdżakami. Ponieważ stosuje Pani leczenie ogólne, leki dopochwowe działają uzupełniająco. Należy je zakładać do pochwy na noc. Proponuję stosować dodatkowo do podmywania 2% kwas borny (w aptece bez recepty), który zakwasza środowisko i przeciwdziała rozwojowi bakterii i grzybów. Do codziennej higieny intymnej proponuję specjalne do tego przeznaczone preparaty (nie mydła) dostępne w aptece. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

Gość Darek Mówi że
zalamanapaulinna,tylko kasne mleko i kiszone ogóreczki,kiszona kapusta,moga skutecznie pomóc w walce z grzybem,sa to naturalne srodki

Gość jowita88
radzę zrezygnować ze słodyczy, alkoholu, napoi słodzonych.. ja również polecam kwaśne mleko, kiszone ogórki ,kiszoną kapustę, srebo koloidalne do podmywania oraz stosowanie doustne olejku z oregano :)

Gość obowiedziala
mi grzybica przeszła po gynalginie i orungalu i zmianie partnera. a osłonowo tylko brałam lacibios femina i wcale kiszonek jeść nie musiałam (całe szczeście bo nie lubię, jak ogórki to wolę konserwowe :P)

Gość adriana101
hwh.. zmiana partnera to dopiero niezły lek :) fakt, wszyscy lubić kiszonek nie muszę ale czasami trzeba się poświęcić.. jeśli chodzi o rzeczy które ja stosowałam to do leczenia również orungal ale nie brałam profilaktycznie lacibios femina, stosowałam oregar, który w sumie mogę polecić.