Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2202

a coz to?

Polecane posty

Gość koko2202

bialy nalot z obu stron lechtaczki? miala tak ktoras? przy myciu schodzi i pojawia znowu. oprocz tego zero objawow.. pewnie napiszecie ze grzyb ale ja sie zmagam z tym juz ze 2 lata. dostaje leki i po mies znowu to samo

Gość koko2202
nie zauwazylam nic takiego . mam takie chrosteczki lekko nieraz swedzace ale to nad lechtaczka.

Gość koko2202
i rzadko sie pojawiaja... nie zauwazylam jeszcze od czego to zalezy ze sie pojawiaja.. ale nalot ciagle. dostane antybiotyk. miesiac ok i znowu. i tak od 2 lat , wiec juz od jakis 6 mies nawet nie chodze z tym do lekarza

Gość Perw mobilna
Co to chrosteczki? 😴

Gość koko2202
male krostki

Gość Perw mobilna
A od kiedy to k wymienia się na ch w zdrobnieniach? :classic_cool:

Gość koko2202
przejezyczenie

Gość koko2202
codziennie ..

Gość koko2202
w ogole to smieszne ze jestescie przypuszczam kobietami i sugerujecie ze to wynik zlej higieny.. jestescie niedouczone. rozne rzeczy mozna wszedzie zlapac ;] ale ja was edukowala nie bede

No to dziwne, bo ja też się codziennie myję i nie mam śladu czegoś takiego.. Więc może masz wyjątkowo obfite te wydzieliny czy co :o

Gość koko2202
wydaje mi sie ze normalne to nie jest. bialy nalot kolo lechtaczki???? nie sadze ze to normalne...

Gość koko2202
to nie wydzieliny tylko jakbys cukrem pudrem lekko posypala...

sama jesteś niedouczona prostaczko, dałam ci linka, co to może być, więc się nie mądrz.

Gość to moze byc i grzybica
nawet jesli nie swedzi, albo jakas drobna infekcja, albo... Tu nikt Cie nie zdiagnozuje. Choc jesli raz juz grzybice leczylas, stawialabym na jej nawrot. Ja profilaktycznie, po okresie przyjmuje probiotyki (np.Lacibios Femine), gdy tylko poczuje dyskomfort. Zmieniam plyny do higieny intymnej, az trafie na odpowiedni. A sama grzybice dobilam Urungalem (Orungalem..? Juz nie pamietam..). Lekarz mi zapisal lacznie z globulkami dopochwowymi. Grzybica czesto zaczyna sie juz na drodze pokarmowej o dziwo. No i dla faceta tez te piguly dostalam. Bo siebie wyleczysz, ale od partnera zaraz mozesz dostac ponownie...

Gość koko2202
kto to prostak? wiesz?

Gość Perw mobilna
Stawiam na to samo co sugeruje 7snack, jeśli nie pojawia się szybko po umyciu, a po kilku godzinach. 😴

Gość koko2202
dzieki. zamykam temat. ponownie zapytam o to lekarza..

Gość koko2202
czytalam . spojrzalam na link. az dziwne ze to moze byc normalne? dla mnie to raczej nienormalne ;p i kojarzy sie z grzybem. skonsultuje ponownie sie z lekarzaem.... ponownie...

Gość gfhgfhgfhg
wrzuć fotkę to ocenimy

Gość koko2202
wieczorem ;)

Gość Tomek849739483
Jak mi dasz polizać swoją łechtaczkę to ci postawię diagnozę, poważnie.

Witam, Opis dolegliwości z dużym prawdopodobieństwem wskazuje na zakażenie grzybami drożdżopodobnymi. Jest to choroba, która jeżeli występuje nawrotowo świadczy o konieczności wizyty u lekarza ginekologa, dermatologa lub POZ-u. Należy poszukiwać czynników przyczynowych. W takich przypadkach zaleca się zwykle leczenie ogólne np. Trioxal w kuracji 1 lub 3 dniowej, zależnie od dawki. O tym zawsze decyduje lekarz. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl