Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patatajpatataj

czy to ciaza i z kim?

Polecane posty

Gość patatajpatataj

Witam dziewczynki. Mam dwa problemy.. Od kilku dobrych dni miałam taki brązowy śluz... Teraz zamiast okresu mam, hmm, plamienie??? Krew leci, ale w malutkiej ilości, czasami wcale. Mam już jedną ciążę za sobą, ale czegoś takiego nie było.. Czy to może być ciąża? Nie zauważyłam objawów innych... Okres miałam dostać dwa dni temu.. No i drugi, gorszy problem. Na samym początku października mieliśmy z mężem trójkąt, dołączył do nas facet.. Zastanawiam się, czy od tamtej pory mogły przetrwać plemniki, lub mogłam być w ciąży z normalnym okresem?????????? Boję się, że dziecko będzie tego faceta, jeśli w ogóle będzie...... On mówił, że nie doszedł ani razu, mieliśmy gumkę, ale i tak się boję.... Podpowiedzcie coś...

Gość w ogromnym przelocie XV
"Zastanawiam się, czy od tamtej pory mogły przetrwać plemniki" Do kiedy? "On mówił, że nie doszedł ani razu, mieliśmy gumkę, ale i tak się boję...." Niepokalane poczęcie? Słyszałaś o testach ciążowych?

Gość patatajpatataj
Od początku października, do owulacji którą miałam ponad dwa tyg temu, jak wynika z posta. Ale to raczej niemożliwe, więc bardziej chodzi mi o to, czy mogłam mieć okres i przez to nie zauważyć ciąży w którą potancjalnie zaszłabym w październiku.... Test zrobię w piątek, bo nie mam pieniędzy dzisiaj. A forum jest po to, żeby zadawać pytania między innymi..

Plemniki żyjące półtora miesiąca? Czy Ty jesteś psychiczna? :o Nie można mieć normalnego okresu w ciąży. :o

Gość ale cyrk
masz juz jedno dziecko, zaliczasz trojkaty i nie masz 10 zl na test ciazowy??? Gratulacje, mozna sie od ciebie uczyc odpowiedzialnosci

Gość patatajpatataj
ależ Wy jesteście uprzejmi. Mam koleżankę, która dowidziała się, ż ejest w ciąży, w 5 miesiącu. Miała okres. Trójkąt? Czy jest w tym coś dziwnego? Każdy ma swój sposób na urozmaicenie życia seksualnego. Nie mam 10zł, pomagam matce, która umarłaby z głodu, bo straciła pracę. Czasami tak bywa. Nie piję, nie ćpam, nie palę, nie zdradzam męża za plecami, moje dziecko nie chodzi głodne ani brudne, nie uprawiam przypadkowego seksu, uczę się, szukam pracy, jestem żoną, prowadzę dom... Jestem normalnym człowiekiem, który zwyczajnie głupieje ze stresu. Właśnie dlatego się boję, że gdybym miała mieć drugie dziecko teraz, nie mogłabym mu dać wszystkiego.

Gość patatajpatataj
WIem, plemniki żyją kilka dni... Ale w takiej sytuacji człowiekowi niestworzone historie układają się w głowie. Może właśnie potrzebowałam, żeby ktoś powiedział mi to co jest oczywiste, bo uspokoiłam się trochę. A o czym może świadczyć ten brązowy śluz i plamienie zamiast normalngo okresu?

"Mam koleżankę, która dowidziała się, ż ejest w ciąży, w 5 miesiącu. Miała okres." Nie miała. Miała krwawienie.

Gość patatajpatataj
Które wyglądało jak okres, no.. W tzw. Domyśle.. Już nie przesadzajcie, bo łapicie za słówka jakieś, a nie to jest istotą mojego pytania..

Gość wiatr.w.polu
To plamienie to moze wina hormonow?

Gość Jak nie masz na
test to idz do lekarza, matko...

Możesz mieć okres i być w ciązy i nie zauważyc tej ciąży od października. A nie wiesz czy wtedy miałas dni płodne? Było w ich pobliżu mniej wiecej?

Gość zau
Myślisz że to ciąża to rób test!

Gość patatajpatataj
Są tu życzliwi ludzie, cieszę się ;) To były te dni płodne względne. Moja lekarz ma urlop do 7 grudnia...

Gość zau
Robiłaś test czy nie?

Gość patatajpatataj
Jutro zrobię

Gość zau
No to będzie jasne. A jaki jest wiek ciaży to ci juz gin powie -ewentualnie beta hcg.

Gość patatajpatataj
ale skoro nie doszedł i była gumka, to chyba byłby cud, co?

Nie cud by było, ale nie od dziś wiemy ze cuda sie zdarzają. Albo bedzie niepokalane;p

Gość zau
Ja nie wnikam czyje to dziecko ale ewentualnie kiedy zaszłaś. Co do tego kto byłby ojcem to już tylko badanie dna odpowie. Nie interesuje mnie co tam robiliście ale taka jest prawda -skoro sama masz wątpliwości to tak to jest.

Gość patatajpatataj
Ja sama jestem niemalże pewna, że wszystko jest ok. Ale mój organizm na coś reaguje, a ja nie wiem na co, i stąd pojawił się ten cień wątpliwości. Czekam z nieciepliwością na lekarza. Jeśli to ciąża, to być może sam wiek płodu wyjaśni mi sytuację.

Gość patatajpatataj
a po becie mozna okreslic wiek?

Gość zau
beta nie określi dokładnie wieku ciązy bo przedziały są dość szerokie. Ale wiadomo że ciąża z początku października będzie miała dużo większą ilość hcg niż ta z listopada. Zobacz tu: http://www.ciazowy.pl/artykul,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html

Gość patatajpatataj
OO DZIEKUJE :) dzwonilam wlasnie do tego kochanka, powiedzial ze jest na 10000% przekonany, ze ani nawet pol kropelki nie kapnelo w prezerwatywe, ani tym bardziej we mnie.. mowi ze nie mial dnia, i ze nawet do "polowy drogi" nie doszedl. wiec jesli to ciaza, to z mezem, prawda??

Gość zau
A tego to ci nikt na 100% nie powie.

Gość patatajpatataj
no ale szansa ze nie z mezem jest nikla? schizuje tu bo maz wyjechal sluzbowo, a ja sama sobie tak potrafie wkrecac ze szok..

Gość zau
Nie wiem. Zrób test i się dowiedz czy to ciąża w ogóle. A potem będziesz myśleć czy to meża czy tamtego.

Gość patatajpatataj
tak sie zastanawiam... ostatnio bylam troche przeziebiona.. kaszel, katar, ogolne rozbicie... jeden dzien mialam podwyzszona temp czy to tez moze byc przyczyna tego "okresu" dziwnego?

Gość zau
Wątpię aby to miał być skutek przeziębienia. Raczej jakies zaburzenia hormonalne.

Gość patatajpatataj
no i po krzyku... zrobiłam test, pokazało jedną kreskę. jeśli nawet zrobiłam go za wcześnie, to już jestem przynajmniej pewna, że to nie jest ciąża z października... ale raczej ciąży nie będzie, bo powinnam teraz mieć 4 dzień okresu, więc już by wykryło, prawda? :) Zrobię jeszcze za parę dni jeśli nie dostanę @. oooooohhh jestem wyzwolona! ;)