Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snoutie

czy mogę zacząć tabletki anty? cykl bezowulacyjny

Polecane posty

Gość snoutie

Witam, tydzień temu powinnam dostać okres, jednak go nie dostałam - od wczoraj mam tylko brązowe plamienia, więc podejrzewam, że to cykl bezowulacyjny (już raz mi się to zdarzyło). Problem jednak w tym, że ok. 2 tygodnie temu skończyłam antybiotyki na zapalenie oskrzeli i dostałam po nich koszmarnej grzybicy pochwy... byłam u ginekologa i dostałam lekarstwa, ale z zastrzeżeniem, żeby brać je od 1 dnia okresu, żeby "wykluczyć ciążę". I teraz nie wiem, czy brać tabletki teraz i nie czekać aż sprawa zrobi się gorsza, czy rzeczywiście poczekać jeszcze pewnie z miesiąc na kolejny okres... Na wszelki wypadek zrobiłam test ciążowy, dwa razy w odstępie ponad tygodnia i za każdym razem wyszedł negatywny, czyli w ciąży nie jestem. Czytałam też trochę na forach, że kobietom z zapaleniem pochwy spóźniały się okresy albo miały właśnie cykle bezowulacyjne.. Druga sprawa to tabletki antykoncepcyjne. Już miałam je wcześniej, więc wiem że teoretycznie powinno się je brać od 1 dnia okresu, ale co jeśli mam cykl bezowulacyjny? Czy mogę je zacząć w dowolnym dniu? Nie chodzi mi o zabezpieczenie przed ciążą teraz, mój chłopak przyjeżdża do Polski dopiero 20 grudnia i wtedy chciałabym być zabezpieczona. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, które mogłyby mi pomóc :)

Gość zielone jablko
a moze te brazowe plamienie to okres. zwlaszcza ze masz chora pochwe normalnej miesiaczki nie dostaniesz. zacznij brac antybiotyk. i tabletki anty