Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to prawda ???

dieta kopenhaska

Polecane posty

Gość czy to prawda ???

Dieta Kopenhaska 20 zbędnych kilogramów w dwa tygodnie. Brzmi zachęcająco. Jednak utrata tłuszczyku nie jest pewna, za to gwarantowane jest obniżenie samopoczucia. Dieta jest ekstremalnie nisko węglowodanowa, przez co bardzo ciężko na niej wytrwać przez zalecanych trzynaście dni. Bez wątpienia, aby dzięki tej diecie zlikwidować nadwagę, należy posiadać maksymalnie silną wolę, wiarę we własne możliwości i ogromną motywację. Trzeba też mieć na uwadze, że w wyniku „odchudzania pojawia się anemia i awitaminoza, mdłości, biegunka, infekcje i bóle głowy oraz depresja. Niektórym osobom pogarszał się wzrok.

Gość waartaaa
co sadzicie o tej diecie ?

Gość waartaaa
dzis chcialam ja zaczac a tu taki wpis

Gość asiulaaaa86
Witam, ja stosowałam tę dietę pół roku po porodzie, a było to 4,5 roku temu ;P Udało mi się ściśle przestrzegać diety przez 13 dni. Schudłam wówczas 5 kg z 62 na 57 kg. Jeżeli ktoś waży dużo więcej, to pewnie może schudnąć do 10-12 kg, w te 20 kg za bardzo nie wierzę... Dieta ma dużo plusów, m.in. nawet po diecie łatwiej było mi się dalej odchudzać, co prawda wprowadziłam chleb, nawet słodycze, ale jadłam znacznie mniej, rzadko ziemniaki i makarony, po prostu mój organizm się przestawił na dietę. Jeżeli chodzi o efekty uboczne, to u mnie nie występowały, wręcz przeciwnie, choruję na migrenę, a podczas diety ani razu nie bolała mnie głowa, podobnie później po jej zakończeniu. W pierwszych 3-4 dniach może występować osłabienie, wilczy głód oraz tzw. ssanie w żołądku, ja piłam wówczas wodę z cytryną. W późniejszych dniach porcje określone w diecie były wystarczające, żołądek się skurczył i najadałam się do syta. Dietę rozpoczynałam we wrześniu z 62 kg, jak wspomniałam, natomiast na wiosnę, czyli ok. pół roku później ważyłam 52 kg, taką wagę z wahaniami 2 kg w górę lub w dół utrzymywałam ok. 2 lata, niestety później doszły dodatkowe stresy, nieregularne posiłki, brak czasu i jedzenie na mieście, dlatego znów ważę 62-63 kg. To jest moja stała waga, kiedy się nie ograniczam i jem to, na co mam ochotę. Znowu planuję dietę kopenhaską, myślę, że to dobry sposób na początek walki z kilogramami.

Gość waartaaa
dziękuje ci za wypowiedz , tak strasza ta dieta wszedzie ze juz mnie od tego głowa boli ;);)

Gość 0910283uy34666
ja jestem na tej kopenhaskiej 3 dzien i jestem tak głodna ze nie wiem czy dam rade