Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashashyna

Wanna narożna kosztem miejsca w łazience

Polecane posty

Drogie Panie (Panowie). Czy ktoś z Was miał dylemat związany z zakupem wanny narożnej? Wanna podoba mi się niemiłosiernieale czy jej sens, jesli moja łazienka nie jest zbyt duza, ale nie jest też bardzo mała (8m2)? Pomiescilaby sie zewszystkimi innymi sprzętami (pralka) i meblami lecz miejsca nie zostałoby duzo. Moze jakies rady?

Ja sądzą,że nie warto kupować wanny dla samego wyglądu.Kilkanaście lat temu sama zachorowałam na podobną wannę.Zajęła mi pół łazienki-i do tego była nietypowa-bo oba boki ma równej długości-jest szeroka i wygodna.Ale co z tego-aby napełnić ją wodą to muszę nalewać" pół godziny"-i szambo mam pełne w połowie miesiąca. Przy najbliższym remoncie łazienki wywalę tę cudną wannę i wstawię normalną-a do tego będę miała więcej miejsca na większą umywalkę. Przemyśl sobie wszystkie" za" i "przeciw" zanim kupisz.

Gość materonka
bez przesady! łazienka ma 8 m 2? więc nie jest mala, a wanna 140/140 :D dla mnie - nic nie zawadza żebyś ją tam umieściła.

Moja wanna ma 150x150cm-i jest za duża,za szeroka-takie wanny zajmują dużo miejsca. Bo są jeszcze inne narożne-z jednym bokiem króciutkim-te są dużo mniejsze.

Gość materonka
ok, ale jesli łazienka ma 8 m 2 więc ściana jedna ma np.2 m a druga 4 m - to jakim cudem taka wanna bedzie za duża? bez przesady Z tego co się orientuje zdecydowana wiekszosc ma jednak mneijsze łazienki ;)

Gość materonka
zalezy od układu, gdzie jest wc (czy osobne?) pralka, umywalka itd... bo co wiecej w łazience?

Gość astaaaanan
Jeżeli masz tylko jedną łazienkę to zainstaluj praktyczny prysznic a z wanny zrezygnuj. Jeżeli jednak upierasz sie żeby sobie kupić wannę to kup zgrabną. Taka wanna jest dobra do łazienki dodatkowej zlokalizowajej obok sypialni.

Przede wszytskim to nic ładnego, zwykła oklepana wanna, już dużo ładniejsze dostaniesz klasyczne wanny, do ładnych kafli itp bedzie sie prezentowac super

Gość materonka
uważam, że przesadzacie.jeli faktycznie łązienka ma 8 m.... to sorry ale jest spora i taka wanna (jesli sie uparłas na nią) spokojnie się zmieści Ja mam łazienkę 6 m2 z czymś.. i mam wanne asymetryczną, prysznic we wnęce itd...

podobnie jak inni - miejscem bym się nie przejmowała, szczególnie, jeśli na takiej właśnie wannie ci zależy. Dla mnie jest mało praktyczna i oszczędna, ale mnie się marzy kabina z bajerami :)

Gość DecoRoom
Proponuję albo samemu w jakimś programie do projektowania, albo poprzez projektanta wrysować sobie wybraną wannę i wszystkie sprzęty w dany układ łazienki i zobaczyć, czy to wszystko ze sobą gra, czy zachowane są odpowiednie odległości, czy łazienka nie jest zagracona itd. Wydaje się , że przy 8-metrowej łazience spokojnie da się wannę narożną wkomponować. www.decoroom.eu

Gość gość
Jeżeli ktoś naprawdę lubi wanny narożne, to powinien sobie taką zrobić. Ja też nie mam dużej łazienki, kupiłem w http://instalacjeceramika.mazowsze.pl/ wannę cersanit joanna. Jestem bardzo zadowolony, wanna jest wygodna i elegancka. Wbrew pozorom, pasuje do malej łazienki.

Gość gość
Jestem właśnie świeżo po remoncie mojej niewielkiej łazienki. Nie wyobrażałam sobie łazienki bez wanny. Zdecydowałam się na ten model- http://www.sanplast.pl/produkty/produkt/259713/. Wybrałam go ze względu na bardzo fajny kształt i niską cenę. :) Może i TY skorzystasz :)

Gość gość
W sklepie Domeko z siedzibą Warszawie (http://www.domeko.com.pl) jest spory wybór wanien różnych firm. Sam tam kupowałem, mają dobrą jakość i fajne ceny.

Gość gość
zalezy co dla ciebie jest ważniejsze. Ja aby zaoszczędzić miejsce w lazience postawilam na prysznic z wyższym brodzikiem, w którym kapie dzieci. A takie brodziki maja tu http://ceramik.info.pl/nasza-oferta/ i to spory wybór.

Gość gość
wanna narożna to coś o czym marzę od dawna ale niestety nie moge kupic z uwagi na małą łazienkę. wolałabym chyba taką narożną niż prysznic. a jak będziesz szukać dobrego i taniego sklepu przy zakupie to zajrzyj do łazienkaplus - może tam coś fajnego się trafi?

Gość gość
Chyba wszystko co możliwe z serii – armatura ma sklep Net Armatura w swojej ofercie (strona sklepu- www.net-armatura.pl). Ostatnio to kupowałem od nich same nogi do wanny. Mają dużo więcej takich dodatkowych akcesoriów. Miła i pomocna obsługa, można się doradzić.

Gość sasinka34
Sprawdźcie sobie ofertę tego sklepu http://www.ekspercilazienek.pl/wanny-narozne . Nie zawsze trzeba poświęcać dużo miejsca czy też rezygnować z jakiegoś elementu w łazience. Wanny maja różne kształty i z powodzeniem można je dopasować do każdego wnętrza.

Gość Jasia

Wanna narożna jest bardzo praktyczna gdyż ma siedzisko na rogu. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie do spłukiwania się,  golenia nóg itp. Dla starszych osób albo tych którzy mają problemy ze stawami nieoceniona z siedziskiem. Przede wszystkim wanna narożna jest przestrzenna, nie jest ciasna i mogę się w niej zmieścić z mężem.

Gość Robert Kinsza

Szczerze mówiąc wolę mieć mniej miejsca w łazience , nie zdajecie sobie sprawy jaki to jest relaks dla duszy yarix.pl warto samemu sobie sprawić prezent.

Gość Bastek Morawski

Tu znajdziecie taką aranżację, łazienka nie jest duża, ale całość wyszła ergonomicznie i ładnie. https://www.instagram.com/decoroom_eu/

Gość Ala Garas

W zasadzie mi jakoś bardzo nie koliduje nie mam tej największej dla mnie ta wlochywczasy.com.pl jest bardzo dobra większa mi nie potrzebna.