Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanda Banda

kREW W STOLCU od CZAsU DO CZASU !!!

Polecane posty

Gość Wanda Banda

hej ludzie jakos co 3 tyg pojawia mi sie krew w stolcu :/ taka smuzka czerwonozywej krwi, zwykle na koncuszku, czasami tez na papierze. zauwazylam ze jest to intensywniejsze jak dlugo siedze lub zjem jakies ziarna, wczoraj siedzialam w pracy jakies 9 godz i zjadlam bulki ze slonecznikiem, mimo iz stolec byl luzny a nie zatwardzenie pojawila sie krew :/ poprzednim razem smarowalam linomagiem i robilam nasiadowki z rumianku i po 2 dniach przeszlo, ktoras mapodobnie ????????????

Gość Wanda Banda
pliss spomozcie, wizyta u lekarza dop po swietach a chcialabym cokolwiek wiedziec

Gość zau
krew ciemna czy jasna? Czy przy wypróżnianiu albo po czujesz ból?

Gość Wanda Banda
krew jasna , czasami tak jesli krew pojawia sie na ppaierze czuje jakbym miala jakas ranke a czasami ak dzis nie czulam bolu tylko pasek krwi

Gość dcdiojvhfiojugi
skoro jasna, to nie ma sie czym martwic, to znaczy nie masz rany gdzies w przelyku ani w innych waznych organach, bo inaczej krew bylaby ciemna. prawdopodobnie masz ranke przy dupie, za twardy koope robisz, sprobuj zmienic diete tak, ze koopa byla mniej twarda :)

Gość zau
hemoroidy widać masz i tyle.

Gość Wanda Banda
no wlasnie byla dzis miekka :p ale jadlam zboza wczoraj i polowe z nich moj organizm sie pozbywa, widozcnie podraznily cos tam :/ hemoroidy bym przezyla gorzej gdyby byla to np szczelina odbytu

Gość zau
A to tego czy to hemoroidy czy szczelina to ci nie powiemy. Poczytaj sobie albo idź do lekarza.

Gość Wanda Banda
ide ide ale dop po swietach jest termin wolny wiec jak nie bedzie konca swiata to powinnam sie dowiedziec :p

Gość ghrrrrrrr
miałam podobnie, byłam z tym u lekarza. Wykluczono hemoroidy i dostałam skierowanie na kolonoskopię na którą nie poszłam, od tamtego momentu nawet nie chcę patrzeć czy krew znowu się pojawia. Autorko jeśli pójdziesz z tym do lekarza i również będziesz w takiej sytuacji jak ja, to bardzo prosiłabym żebyś napisała co wyszło

Gość ghrrrrrrr
"skoro jasna, to nie ma sie czym martwic, to znaczy nie masz rany gdzies w przelyku ani w innych waznych organach, bo inaczej krew bylaby ciemna. prawdopodobnie masz ranke przy dupie, za twardy koope robisz, sprobuj zmienic diete tak, ze koopa byla mniej twarda" U mnie też krew była jasna i lekarka powiedziała, że to mogą być polipy jelita grubego...

Gość ghrrrrrrr
" Polipowatość jelita grubego Polipowatość jelita grubego bardzo liczne polipy uwidocznione na zdjęciu kontrastowym jelita grubego. Występowanie licznych polipów gruczolakowatych w jelicie grubym jest charakterystyczne dla zespołu rodzinnej polipowatości gruczolakowatej (znanej też jako gruczolakowatość rodzinna jelita grubego lub polipowatość rodzinna). Rozpoznaje się ją jeśli liczba rozrostów o charakterze polipa przekracza 100 w całym jelicie. Jest to genetycznie uwarunkowany zespół, predysponujący do występowania raka jelita grubego (100% nieleczonych chorych w ciągu 20 lat)." :O

Gość Wanda Banda
:/ to mnie nie pocieszylas :/ a czemu nie spr i nie chcesz tego leczyc ?? u mnie chyba to nie polipy bo kilka razy wczesniej tak mnie tylek bolal jakbym sie gwozdziami wyprozniala , ty tez tak mialas?? dziwne ze po linomagu i rumianku na 3 tyg przeszlo, wczesniej bralam czopki i tez pomagalo ale ta metoda jest tansza i tez dziala

Gość ghrrrrrrr
Nie przypominam sobie, żeby mnie bolał tyłek podczas wypróżniania kiedy pojawiała się krew, ale czasem tak się zdarzało, myślę, że większość ludzi czasem tyłek zaboli. Kiedy szłam do lekarza byłam prawie przekonana, że mam hemoroidy ale okazało się inaczej... Badania nie zrobiłam z bardzo głupiego powodu. Ponieważ bałam się samego badania. Poza tym przy takim badaniu powinna być przy mnie osoba towarzysząca, jedyna osoba z którą mogłabym tam pójść to mój facet, a ja nie chciałam żeby tam ze mną szedł, po badaniu przez długi czas wypuszcza się gazy i to byłoby dla mnie krępujące. Poza tym czytałam o tym badaniu i mnie to przeraziło, wykonuje się je bez znieczulenia./ Jakby mi dali narkozę to może bym się zgodziła :P Wiem, że to wszystko głupie ale tak właśnie czułam. Teraz może postąpiłabym inaczej...

Gość pfffef
hemoroidy dają takie objawy

szczelina odbytu tez tylko chyba po linomagu i tych nasiadowkach tak szybko by ci nie przeszlo

Gość katrinka43
Może to coś z jelitem grubym, u mnie też była krew w kale i na początku to lekceważyłam, ale później poczytałam trochę i udało się przywrócić wszystko do normy. Tutaj jest bardzo dobry tekst na temat tej dolegliwości https://adamed.expert/krew-w-kale/

Gość toroda
idz jak najszybciej do lekarza zamiast pisać na forum poczytaj tutaj co pisza na temat krwi w kale https://adamed.expert/krew-w-kale/ krew w kale to nie taka błaha sprawa jak się wydaje