Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
mmonika81

In vitro, transfer, dzień cyklu

Polecane posty

Witam, mam pytanie dotyczące dnia cyklu w którym powinien być wykonany transfer. jestem aktualnie po punkcji, w piątek ma być transfer zarodków. Natomiast wydaje mi się, że to jest dość szybko biorąc po uwagę stadium cyklu w którym jestem. Wydaje mi się ze jestem w 8 dniu cyklu Kilka tygodni temu dostałam od lekarza duphaston (ponieważ miałam nieregularne cykle) i miałam się zgłosić do niego w pierwszych dwóch dniach miesiączki. Jakoś koło środy zaczęły się plamienia, takie jak przed miesiączką. sądząc, że pojawi się ona w przeciągu 1-2 dni, umówiłam się do lekarza. Jednak w piątek, kiedy miałam wizytę, wciąż miałam plamienia. Niemniej lekarz uznał, że to pierwszy dzień cyklu, zaczął więc przygotowywać mnie do zabiegu. Odstawiłam duphaston, zaczęłam przyjmować gonal. 4 dni po odstawieniu duphastonu dostałam krwawienie, które moim zdaniem wyglądało na normalną miesiączkę. W piątek na kolejnej wizycie powiedziałam o tym lekarzowi,on kontynuował stymulację, dodając jeszcze jakiś zastrzyk (byłam na protokole krótkim z antagonistą). a dziś, czyli moim zdaniem 8 dnia cyklu miałam punkcję, a piątek mam mieć transfer. czy to jest normalne? czy jest możliwe żeby w tak wczesnym stadium cyklu doszło do zagnieżdzenia? Z tego co czytałam, macica dopiero w II fazie cyklu zaczyna się przygotowywać na przyjęcie zarodka. Prawdę mówiąc, jestem tym przerażona, że to za wcześnie, i że to nie ta faza cyklu, że może lekarz mnie źle zrozumiał. Proszę o pomoc, o jakąś informację. monika

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować