Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nhs wazne pytanie

nie mam potwierdzenia adresu czy moge uzyskac nhs?

Polecane posty

Gość nhs wazne pytanie

przyjezdzam do uk na msc do znajomych. chce miec ubezp w uk, ponoc nhs jest za free, ale zostane krotko dlatego nie chce robic konta w banku po to tylko aby miec potw adresu. W pl nie jestem ubezp wiec nie moge miec ekuza. Jak najlepiej to zlatwic?

Gość nhs wazne pytanie
up

Gość zelatynqa:)))
zeby zarejstrowac sie do lekarza gp.musisz miec jakis dowod z adresem a do szpitala to tylko na emergency cie przyjma.

Gość kredka bambino
a na jakiej niby podstawie chcesz miec ubezpieczenie? Zeby zarejestrowac sie do GP musisz miec NIN i potwierdzenie adresu. I to nie dzieje sie z dnia na dzien...

Gość gadasza
bez NIN-u nie dostaniesz ubezpieczenia a NIN-u bez adresu :D

Gość zeby zarejestrowac sie do GP
nie musisz miec NIN-u,wiem to z wlasnego przykladu bo pierwsza rzecza ktora zrobilam po przyjezdzie bylo zarejestrowanie sie u GP, dodam ze mialam dopiero zamiar zaczac szukac pracy, zakladac konto bankowe, zalatwiac NIN, itp. Mysle ze mozesz sprobowac zarejestrowac sie jako temporary patient(od tygodnia do 3 miesiecy), poprosza cie o wypelnienie formularza GMS3.

Gość nhs wazne pytanie
a na jakiej zasadzie dziala temporary patient ?

Gość Biiedne Dziady
poprosza cie o NHS number. Masz taki?

Gość Biiedne Dziady
nie masz ubezpieczenia w Polsce, a chcesz w UK. Troche to dla mnie nie logiczne, bo nie masz zadnych podstaw by to ubezpieczenie dostac

Gość nhs wazne pytanie
w pl skonczylam studia wiec od konca pazdziernika skonczylo mi si eubezpieczenie..

Gość Biiedne Dziady
tak generalnie nie masz podstawy by miec ubezpieczenie w UK. Jetes obywatelem innego kraju, nie pracujesz, nie uczysz sie w UK. Mozesz, owszem isc na emergency, ale moga cie za to skasowac. Jako temporary patient mozesz sie zarejestrowac jesli jestes w innym miejscu niz twoje miejsce zamieszkania w UK. Bo NHS tak czy siak sobie sprawdzi czy nalezy ci sie darmowa opieka czy nie. Za darmo raczej nie licz na opieke

Gość alfajed
o numer NHS jej nie poprosza, bo tenze nabywa sie jak sie czlowiek pierwszy raz zarejestruje u GP

Gość nhs wazne pytanie
moge liczyc na zalatwienie nhs czy nie?

Gość aniazzielonego pagorka
nie!! nhs jest darmowy dla tych ktorzy tu mieszkaja i pracuja i placa podatki :))

Gość nhs wazne pytanie
kazdy pisze inaczej..

wiec poczytaj na stronie nhs !! albo idz do pierwszej lepszej przychodni i poprostu zapytaj takie to trudne?

Gość nhs wazne pytanie
nie jest trudne ale nie wprowadzaj mnie w blad jesli nie jestes pewna,,

jestem pewna tego co napisalam to ty nie wierzysz :D:D a poza tym mowi sie dziekuje :P

Gość nhs wazne pytanie
bzdury piszesz, wyobraz sobie ze zapytalam sie znajomych brytyjczykow i moge miec nhs bez problemu. nawet bezdomni w uk maja ubezp ///

mowi sie dziekuje ty stara krowo !!

Gość ania zielonego..
yhym zatem zycze ci powodzenia :D:D:D a ty podszyw bujaj sie :D

Gość miastowy
nhs a dlaczego nie jestes ubezpieczona w polsce ? jesli mieszkasz tam na stale to powinnas miec ubezpieczenie !!

Gość up...
dobre pytanie

Nie wiem czemu tak na atorke wyjezdzacie. Ja przyjechalam do UK w sobote, w poniedzialek rano od razu poszlam do miejscowego GP i sie zarejestrowalam jako pacjent, podalam adres kolezanki u ktorej mieszkalam. I wszyscy wiedzieli ze jestem z Polski i dopiero przyjechalam wiec nie robilam niczego nielegalnie :) Pozniej zaczelam szukac pracy, zalatwiac sprawy zwiazane z NIN-em, itp. Wg health Protection Agency na pewno masz prawo do tego: People who are visiting the UK, but who are not ordinarily resident in the UK are entitled to immediately necessary treatment from a GP. Czyli na 100% kiedy zachorujesz mozesz isc do GP i sie zbadac. Jak przyjedziesz to zapytaj w swojej praktyce.

Gość nhs wazne pytanie
do miejscowego, przeciez zeby miec ubezp w polsce albo trzeba studiowac, pracowac, byc bezrobotnym, rencista czy emerytem. A skoro ja skonczylam studia i nie pracuje jakim prawem moge miec ubezp w polsce?

Gość ania zielonego..
oj ale chyba adres to sie podaje na papierku czyli jakis rachunek musisz miec na siebie z adanym adresem albo wycciag z banku itp. wiec nie wprowadzajcie autorki w blad!!!! nie przyjmie cie nie gp bez paierka z adresem....a powiedziec to ja sobie moge tez nie jedno i ciekawe czy mi uwierza :D:D autorko spradz sobie stronke nhs!! wpisz to co i pisalam wyzej i bedziesz wiedziec....labo jestes ciemna masa albo sobie jajaj tutaj robisz .

mnie przyjeli bez rachunkow czy potwierdzenia adresu

Do rejstracji wiekszosci GP trzeba miec proof of adres. Sporadycznie przyjmuja bez tego. Napewno autorka bedzie miala za darmo emergency w szpitalu,jesli bedzie miala jakis wypadek czy cos takiego to ja przyjma..ale nie jestem pewna czy nie wystawia rachunku puzniej. Chyba najprosciej jak by ci znajomi sie podowedzieli u swojego kekarza jak to wyglada. Mozna tez sprawdzic ,jak juz tu ktos pisal na stronie NHS.

Gość miastowy
Czyli rozumiem ze jestes tak leniwa ze nie tylko nie ruszylas zada do zadnej pracy ale nawet nie zarejestrowalaas sie jako bezrobotna