Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnvbnvbn

Komornik - pytanie

Polecane posty

Gość bnvbnvbn

Dostalam zawiadomienie o tym , aby w ciagu 7 dni zglosic sie do komornika celem zlozenia wyjasnien.Czy moge takie zeznania zlozyc na pismie i wyslac ?

Gość krrre
musisz tam pójść i osobiście złożyć zeznania.

Gość fh
Moim zdaniem powinnaś iść osobiście.Sama piszesz,że się zgłosić ,więc chyba jasno wynika,że masz być osobiście. Poza tym ,znając komorników, zalecałbym iść osobiście,by potem się jakieś "cuda" nie znalazły.

Gość krrre
Wiesz, teoretycznie można wszystko olewać, ale uwierz mi, z komornikiem to nie przejdzie:))

Gość bnvbnvbn
Ale nie jestem teraz w miescie u siebie , a na necie pisze ze niby mozna.

Gość krrre
To zobacz czy na wezwaniu jest nr do danej kancelarii komorniczej, jak nie ma, to poszukaj na necie i zadzwoń tam i się spytaj. Możesz też poprosić o przełożenie terminu.

co ona piesek żeby biegać na każde zawołanie?:O Jak coś konkretnego to powinna dostać pismo o jaką sprawę chodzi. Jak olejesz to za kolejnym razem już napiszą o co chodzi. Oczywiście robisz jak uważasz, mnie tylko wnerwia,że urzędasy sobie życzą abyśmy biegali jak porąbani a za pewne to oni cos namieszali:O

Gość hekluj
Niestety stawiennictwo jest obowiazkowe.Zwalnia Cie tylko choroba(zaswiadczenie od lekarza)lub kontakt tel i poproszenie zmiany terminu,jesli nie pasuje.Wszystko zalezy od Komornika,czy sie do tego zastosuje.

obowiązkowo to Ty musisz do toalety wiem co mówię wiele razy olewałem urzędasów, po jakimś czasie sami przychodzą,nie dajcie się ludzie manupulować

Gość krrre
Podejrzewam, że chodzi o jakieś zadłużenie, pójdzie tam i będzie musiała wyjaśnić, dlaczego nie zapłaciła, napisać oświadczenie, że ureguluje albo jednorazowo, albo na raty i złożyć oświadczenie majątkowe. Jeśli chodzi o wezwanie do komornika to w moim przypadku nigdy nie była to pomyłka, a szkoda...:)))

Gość bnvbnvbn
Ale on byl u mnie , ale mnie bnie bylo.Poza tym pisze , ze moze uzyc srodkow przymusu , czyli grzywna , a teraz jest do 2 tysiecy grzywny.

Gość krrre
Za co Cię ścigają?

Gość hekluj
W takim razie czytaj dalej i kieruj sie Ich "dobrymi" radami,bo znawcow tu masa widze.🖐️

Gość bnvbnvbn
A za co komornik moze scigac ? :P

Gość krrre
No dobrze, ale ile konkretnie masz długu i za co?

Gość bnvbnvbn
Sporo :( Za kredyt , splacilam kilka rat , a potem utrata pracy, jestem zarejestrowana w UP , ale zadnych ofert dla mnie nie ma.

Gość krrre
Musisz to załatwić. Idź do niego, poproś o rozłożenie na raty, opisz swoją obecną sytuację. Ja już kilka razy spłacałam, zawsze rozkładam raty po 100 zł. Oni muszą widzieć twoją dobrą wolę, że chcesz to spłacić.

Gość bnvbnvbn
Ale ja nie mam pieniedzy w ogole.Jestem na czyims utrzymaniu obecnie i zaczac splacac bym mogla jak tylko znajde prace , skad mam im to wziac.

bnvbnvbn Sporo Za kredyt , splacilam kilka rat , a potem utrata pracy, jestem zarejestrowana w UP , ale zadnych ofert dla mnie nie ma. a jak oto chodzi to olej gościa, nic Ci nie zrobią, jak nie masz nic na siebie:)

jak przez rok komornik stwierdzi,że nie ma z czego ściągnąc zadłuzenia to zamykają sprawę, znam kilka takich przypadków, tylko pamiętaj! nic nie mozesz miec na siebie

Gość bnvbnvbn
Oni tego nie zamykaja , tylko rosna odsetki i sie zglosza znow za jakis czas az urosnie zapewne.

Gość krrre
Idź i wyjaśnij sprawę, poproś o chwilowe wstrzymanie, wytłumacz im to wszystko, napisz oświadczenie, że jak tylko znajdziesz pracę to zaczniesz spłacać. To prawda, że jak nic nie masz to nie mogą Ci nic zabrać, ale jak nie załatwisz tego polubownie, to założą sprawę, dojdą kolejne koszty, nie ma to sensu. Też kiedyś próbowałam brać ich na wstrzymanie, ale jakoś po roku nie przepadło, tylko jeszcze narosło.

Gość bnvbnvbn
Podlasianka - i jak u nich sie skonczylo ? Ile mieli tych dlugow ?