Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszywana citka z dylematem

5 lat dzieczynka, ktora nie interesuje sie lalkami

Polecane posty

W mojej rodzinie sami chlopcy, ja sama mam 2 synow, mam dylemat... Co kupic 5 letniej dziewczynce, ktora nie interesuje sie lalkami? Prezent urodzinowy do ok 100zl

Gość Renkaaa
Może jakąś fajną grę planszową?

Gość ghfhgf
puzzle, dzieciece kosmetyki, bajke albo gre na plycie, dziecieca bizuteria, ciastolina,

Gość alicia12345
jest mnóstwo zabawek dla dziewczynek, które nie muszą być lalkami. Mogą być różne instrumenty muzyczne dla dzieci, jakieś zwierzątka na baterie, jakieś zestawy z kredkami i farbkami, tablice, książki, kolorowanki, gry, bajki na dvd, bajki do słuchania, może coś z ubrań, piłkę itd

mysle, ze kazda dzewczynka kredki, farbki, ciastoline posiada... Nad gra planszowa myslalam, ale ona nie ma rodzenstwa, wiec sama bedzie grac? Bajki na DVD odpadaja, bo teraz w pakiecie familijnym tez kazdy ma tyle bajek, ze DVD bajki stoja na polce i sie kurza...

Gość to samo co kupilabys
swoim synom. Jest taka ciekawa instrukcja, dla kogo sluza jakie zabawki. Czy dla dziewczynek czy dla chlopcow. Zaczyna sie od pytania: czy ta zabawke uruchamia sie genitaliami? Jezeli odpowiedz jest TAK, oznacza to, ze ta zabawka nie jest dla dzieci. Jezeli NIE, oznacza to, ze dobra jest i dla dzieczynek i dla chlopcow. Cos tym jest.

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
moja też nie lubiła nigdy lalek. Uwielbiała w tym wieku i ma go do dziś a ma teraz 7 lat, psa hektora, to taka interaktywna zabawka, oprócz tego puzle, gry planszowe najlepiej z liczeniem pieniędzy, świetnie dawała sobie radę z grę eurobiznes, ale jest to gra dla starszych dzieci, moja ma starszego brata wiec razem sobie grają w tą grę do dzisiaj. Jeszcze wyrosła już z dziecięcego laptopa, więc gry komputerowe, przenośna mała konsola ze 100 grami, na pewno bedzie się jej podobać, gorzej pewnie z rodzicami;) potem mata do tanczenia interaktywna, mikrofon do karaoke (niedawno wydałam, wyrosła z tego) magnetofon do nagrywania i słuchania siebie, tyle mi przyszło do głowy, bo akurat miała bzika na tym punkcie aha do dziś klocki lego! uwielbia się znimi bawić i budowac, oczywiście w wieku 5 lat z pomocą, teraz juz sama

Gość mama dwóch dziewczynek
ja kupiłabym na taki wiek klocki lego np. friends /kolekcja dla dziewczynek/, możesz też wybrać jakąś ciekawą książkę i dokupić coś z zabawek czy biżuterii/kosmetyków dla dziewczynek. Wiele zależy od dziecka, moje obie klocki uwielbiają.

Kiiiiiiii i mama 2 dziewczynek - dziekuje, myslalam nad klockami lego...

Gość o r4c 4c5
a ja ci polecam tansza wesje zabawek- z wadera-ostatnio moja 3 letnia siostrzenica dostała taka super farme- kosztł 75 zł na ich stronie (plastikowa makieta zwierzeta traktor). Zreszta sama wejdz i zobacz.Zabawki sa bardzo trwałe i fajne.Dziecko samo moze sie pobawic. Polecam tez jakies ksiązki, pieknie ilistowane basnie...Zestaw agd (moje dzieci to uwoelbiaja)- pralka toster mikser itp.... maszyna do szycia!!!!Zestaw na kólkach ( dostępne w marketach) małego doktora sprzątaczki... (około 60 zł)