Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joanna0709

Mam problem z siostrą

Polecane posty

jest strasznie nieodpowiedzialna, naiwna i nikogo nie słucha, jest jak chorągiewka i jest tylko tam, gdzie ma jakąś korzyść :( jest u nas różnica 13 lat dla nas to przepaść. Moja mama totalnie rozłożyła ręce :( Gdy wcześniej próbowałam mamie pomagać przy wychowywaniu jej , słyszałam tylko " masz swoje i swoje wychowuj, ja daje radę" tylko że teraz ma 18 lat , nie skończoną szkołę , a mama nadal ją budzi do szkoły, do której i tak nie chodzi :( problem w tym, że ma wszystkich gdzieś. Ma ktoś jakiś pomysł ? Mama była z nią nawet u psychologa i psycholog stwierdził, że jest z nią wszystko ok , tylko jest leniwa i nic:( tyle razy ile próbuję z nią rozmawiać to ucieka i długo do mnie nie zagląda, totalnie nie można na niej polegać, zachowuje się jak 13 latka rozkapryszony bachor !

Gość drabina-bez-szczebli
Miedzy mna i moja siostra jest 8 lat różnicy w tej chwili ma 15 lat , tez mnie boli co wyprawia , jak marnuje swoje zycie... ale doszlam do wniosku ze skoro moje starania ma gdzies... powiedzialm raz to Twoje zycie .. rob co chcesz ale możesz potem żałować... już się nie wtrącam

Gość drabina-bez-szczebli
Niestety to taki głupi wiek , młodzież teraz patrzy innymi kategoriami. Choć ja mam 23 lata ale między nami jest duża różnica poglądów , priorytetów.. Skoro ona nie chce słuchać.. ok ale życie i tak ją zweryfikuje.

Gość Mam dość :(
Mój wujek wpadł na genialny pomysł w te wakacje. Kuzyn nie chciał się uczyć, mówił, że woli pracować fizycznie. Ok. Wujek jest kierownikiem na budowie, załatwił mu pracę na wakacje... Popracowal kuzyn 1,5 miesiąca... Teraz nawet nie chce z kolegami w tygodniu wychodzić, bo ma szkołę.

Gość zmusić ją do pomagania w domu
jeśli mieszka z matką, plus zero kieszonkowego, jak chce niech zarobi. myślę ze wasza mama jest po prostu za miękka, a młoda to wykorzystuje.

takie są właśnie problemy z młodszym rodzeństwem :( niestety , moja sis nie słucha wcale mamy a mama całkowicie się poddała i w sumie kiedyś miała pretensje, że próbowaliśmy jakoś reagować, mama nie chciała nas słuchać , a teraz ma do nas żale , że jej nie pomogliśmy i takie to kółko :(