Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezradna_Ewcia

Prosze o rade

Polecane posty

Gość Bezradna_Ewcia

Witam. Mam 23 lat cierpię na całościowe zaburzenie rozwoju i nerwicę lękową. Przyjmuję leki. Moim głównym problemem jest utrzymanie jakiejkolwiek relacji społecznej. Z powodu dziecinnych,impulsywnych reakcji nie mam ani jednej koleżanki czy kolegi, nie mówiąc o chłopaka. Nie utrzymałam się w żadnej pracy i szkole na dłuzej. Rodzice powiedzieli , że nie będą mnie dalej utrzymywać, a renty mi odmówiono. Mam stopień umiarkowany. Czy w powyższej sytuacji mogę się starać o miejsce w domu opieki nie mając żadnych dochodów, czy zgłosić się do opieki społecznej kiedy mieszkam z rodziną? Proszę o wskazówki. Każda rada jest dla mnie na wagę złota.

Gość lepiej sie porzygac niz
wystap do sądu o alimenty do rodziców, a do MOPSu tez idz po porade, dobrze by bylo bys byla w jakims osrodku bo tam chyba opieka najlepsza bedzie

o alimenty OD rodzicow mialo byc. maja obowiazek lozyc na ciebie

Gość Bezradna_Ewcia
ale czy wogóle przyjmą gdzieś bez dochodów? z alimentami to chyba nic nie zdziałam bo się nie uczę :-/

nie ma żadnego znaczenia czy się uczysz czy nie :) tym bardziej, jeśli nie jesteś w stanie ze względu na stan zdrowia za bardzo pracować bo nie jesteś w stanie się utrzymać. alimenty w Twojej sytuacji Ci się należą jak psu buda wg. mnie, więc o to bym walczyła, jeśli już je będziesz miała, to można się zainetresować ośrodkami, a co do ośrodków, to ja nie mam bladego pojęcia jak z tym jest, niestety :(

najlepiej przejdź się do MOPSu, tam powinni Ci doradzić jeśli chodzi o poradę prawną, i powiedzieć jak wygląda z tymi ośrodkami, pokierować.