Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrzaca1986

bebiko 3 junior a cukier

Polecane posty

Hej.Ostatnio zmieniłam córce mleko na Bebiko 3 junior,pije to mleczko ale dziś dokładnie przeczytałam skład i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jest tam cukier!!!Szczerze zniechęciłam się do tego produktu.Zawsze uważałam żeby córcia nie przesadzała ze spożyciem cukru a tu nawet w mleku jest!!!Czy wszystkie mleka Junior zawierają cukier? Proszę zorientowanych o odpowiedzi.

Gość sjndjnsd
Nie mieszkam w Pl więc nie wiem czy pomogę ale spróbuję. Ja daję córce mleko Humana 4 lub 3 i tam cukru w czystej postaci nie ma tak samo z innymi mlekami (patrzyłam w sklepach na skład) i mlekiem Hipp które kiedyś piła (nie ma w nim cukru prostego, jest tylko laktoza) . Mleko Aptamil (polski odpowiednik Bebilon) nie ma cukru , natomiast w Polsce ponoć ma bo tak dziewczyny pisały na forum więc niby ten sam koncern a skład różny. Chodzi oczywiście o mleka dla dzieci powyżej 10 miesiąca życia bo dla młodszych to oczywiste że nie ma cukru. Może spróbuj mleko Humana bo w Pl też chyba jest?

Dzięki za odzew.Szczerze to mleko Humana nigdy nie przykuło mojej uwagi ale teraz sie już zorientuje:-) A ile kosztuje to mleczko?