Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona1234

problem po depilacji miejsc intymnych

Polecane posty

Gość zrozpaczona1234

Witam wszystkich! od pewnego czasu borykam sie z pewnym problemem, mianowicie po depilecji miejesc intymnych moja skóra nigdy nie jest gladka, pozniej zaczyna wrecz bolec, robia mi sie gdzie niegdzie takie krostki wypelnione czyms bialym, swedzi i wlosy wydaja sie 10 razy grubsze niz byly, bylam juz dwa razy u ginekologa ale on stwierdzil ze wszystko jest ok, niby na to swedzenie zapisal mi tabletki jedne przeciwgrzybicze a drugie przeciwbakteryjne ale to nic nie pomoglo...prosze o jakiekolwiek wskazowki co robic... z gory dziekuje

Gość Upiorny4
Upiorne to, ale Wymyj dokładnie... Antybakteryjnym, a następnie nawilż pianką oczekując trochę... Czystą i namoczoną maszynką gol. Najpierw z włoskimi, a następnie pod włoski... Spłukać świeżą, chłodną lub zimną wodą, jeszcze raz zmyć żelem anty... Raczej nie kremować odrazu. Upiorne to ale już dziewczyny radziły jak sobie golić... Więc myk, myk... Szukaj na kafeterii,

Gość vneklvnlevnel
Ja mam to samo, od lat. Zapalenie mieszkow wlosowych. Jaka maszynka bym nie golila, jakim kremem/zelem zawsze jest to samo. Pelno ropnych krost- bola i swedza jednoczesnie. Jedyne co moge poradzic to golenie z wlosem, maszynka 3lub 4 ostrzowa (wtedy bedziesz mniej podrazniala skore) i krem Bambino z tlenkiem cynku juz po wszystkim. Mycie wanienki problemu nie zlikwiduje, bo to skora jest bardzo wrazliwa. Ja mecze sie juz 10 lat z tym probolemem. Woskowanie u mnie odpada, depilatora zniesc nie moga, a przeciez czasem ogolic sie trzeba...

niestety taka twoja uroda. Ja tez tak mam i dlatego zmienilam technike i zero golenia na lyso. Bardzo krociutko przyciete, a jak juz gole troszke, to wazne aby nie do konca ogolic wlos, zeby nadal wystawal przez skore. Zapalenie mieszkow i swedzenie i pieczenie i te swedzace wypryski czesto powstaja od przebijania sie wlosa przez skore. Odkad tak robie problem zniknal i tyle.

po depilacji użyj provag żelu, on łagodzi podrażnienia po depilacji, można go dostać bez recepty za kilkanaście złotych

Gość misiaczek24
Podobnie jak nikki24 jak również po depilacji smaruje się provag żelem, który łagodzi podrażnienia a dodatkowo zawiera w swoim składzie kwas mlekowy dzięki czemu uchroni Cię przed infekcjami bakteryjnymi jak również grzybiczymi. Przyda Ci się on również jeśli korzystasz z basenu, sauny, gdzie można coś złapać więc trzeba się zabezpieczyć.

Gość kartonowe pudelka na jajka
Do golenia polecam Skin Doctor Ingrow Go - smaruje sie te miejsca po goleniu aby zapobiec zapaleniu mieszkow i wrastaniu wloskow