Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronkkaka

Pieczenie ciast w piekarniku gazowym.Pomocy.

Polecane posty

Gość weronkkaka

Mma piekarnik gazowy i nie zabardzo wychodza mi ciasta. W sumie upieklam dopiero 2 ale zawsze cos jest nie tak. Bo zawsze spieczone od spodu a na gorze nie dopieczone. Jak upiec ciasto?Potrzebuje rady?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkkaka
hello.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albabetaomega
za wysoką temperaturę ustawiasz. Spróbuj 10 stopni mniejszą. Ja piekę w gazowym i ciasta są pyszne. Ale za pierwszym razem też mi się nie udawało. Praktyka czyni mistrza, nauczysz się. Musisz sobie wyczuć ten piekarnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkkaka
mam dwie opcjer ustawienia temp. 1.plomien maksymalny 2. plomien ekonomiczny a ile to jest stopni nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albabetaomega
a to nie pomogę. Ja mam taki zwyczajny piekarnik, gdzie na szybce jest wskazówka z temperaturą więc mogę ją kontrolować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albabetaomega
Chyba raczej ekonomiczny bym wybrała, bo maksymalny pewnie jest za wysoki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkkaka
najpierw porzadnie nagrzalam na maksymalnym.i ustawilam w polowie. moze sie uda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albabetaomega
Powodzenia:) daj znać jak poszło. Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkkaka
ja stawiam ciasto na srodek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwóch dziewczynek
ja mam dwa piekarniki - jeden gazowy, jeden elektryczny - w obu ciasta mi się udają... jeżeli chodzi o gazowy to trzeba wyczuć temperaturę, a jeżeli chodzi o elektryczny to przy rosnących ciastach nie włączać termoobiegu ;-) przy gazowym lepiej niższa temperatura niż wyższa, bo się pali spód a termometr można dokupić, będzie łatwiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkkaka
ciasto wyszlo pyszne. pieknie uroslo. nie przypalilo sie. bez zaklaca. pieklam zwykly jablecznik z beza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albabetaomega
w takim razie smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkkaka
dziekuje. odrazu pol balchy poszlo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ile bym nie próbowała to nie wychodzi za cholerę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chyba kwestia czasu u mnie byla. osatnio robione ciasta wychodza pyszne. juz sie nauczylam obsugiwac ten pierkarnik gazowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja tez pieke w piekarniku gazowym I uwazam, ze najlepiej piec ciasta po srodku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×