Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysypkatotalna

Straszne podrażnienie skóry twarzy

Polecane posty

Gość wysypkatotalna

Dzień dobry, proszę o pomoc, bo nie wiem już, jak sobie tym radzić. Twarz mam od kilku dni zaognioną, z drobniutką kaszką w kolorze skóry, pod oczami czerwone plamy, z kaszką nieco większą. Cała twarz w dotyku jest chropowata. Mam szczerze dość. Wygląda to fatalnie, wyjść do ludzi się nie da, piecze i swędzi, że trudno wysiedzieć spokojnie. Może ktoś w Was miał podobny problem i wie, jak temu zaradzić. Będę naprawdę wdzięczna. Pozdrawiam.

Gość wyglada na egzeme
pewnie nowy kosmetyk co? Do lekarza idz po leki antyalerg.i do apteki po jakis krem lagodzacy, dobry jest z avene

Gość lesia254
Najlepiej do dermatologa

Gość karri
do dermatologa marsz. Uczulenia mogłaś dostać od wszystkiego : woda, nowy kosmetyk, uczulenie z drogi pokarmowej, czy lekarstwo? Pomoże na pewno mycie twarzy wodą przegotowaną lub mineralną.

Gość mozesz chocby dlatego
ekarz pierwszego kontaktu tez moze przepisac leki przeciwalergiczne, w takich sytuacjach to sie zazwyczaj daje zastrzyk sterydowyt by szybko zbic stan zapalny, to zlecic moze internista

Gość gnommmka
ja bym umyła dokładnie w gotowannej wodzie bez niczego letniej, a później przez kilka dni myła tylko chysteczkami dla niemowląt (najdelikatniejszymi) i niczym nie smarowała.

Gość mozesz chocby dlatego
a wlasnie trzeba smarowac czyms lagodzacym, i natluszczac skore zeby sie zluszczyla