Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ambrelcia525

mial ktos cytomegalie...

Polecane posty

Gość panna marianna
A jakie masz wynki? Ja jak robiłam badania krwi w ciązy IGG wyszło mi dodatnie i gin stwierdził, ze to dawna infekcja i mogę byc spokojna.

Gość my też
Mam dziecko z tym dziadostwem :( Na początku drugiego trymestru robiłam badania i wyniki były ujemne, więc nigdy wcześniej nie przechodziłam cytomegalii :( U nas cytomegalia zaatakowała "tylko" wątrobę, mamy wirusowe zapalenie wątroby i nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nie wiem kiedy się zakaziłam, czy jeszcze w ciąży czy już po i tym samym dziecko zostało zarażone. Jeżeli to Twoja pierwsza infekcja to dobrze nie będzie niestety :(

Gość my też
a skąd wiesz, że to infekcja wtórna? Jeżeli faktycznie tak jest, to luz. Dziecko jest chronione przez Twoje przeciwciała i jest spora szansa, niemal 100%, że nic mu nie będzie

lekarz stwiwerdzil, ze wtorna gdyz w 1 ciazy 1 badania wyszly podwyzszone 2 ujemne teraz czekam na 2 wynik powtorny

Gość my też
Napisz o problemie tutaj, ale musisz podać im wyniki z normami: http://forum.gazeta.pl/forum/f,30315,Cytomegalia.html Tam są osoby naprawdę dobrze znające się na rzeczy. Niestety lepiej od większości lekarzy, którzy bladego pojęcia o cytomegalii nie mają. Tak jak piszę, jesli to infekcja wtórna, to nie ma się czym dołować, będzie okay :)

Gość my też
Jeśli w pierwszej ciąży miana IgG miałaś podwyższone to na 100% to infekcja wtóna, możesz spać spokojnie i cieszyć się ciążą :)

Gość Izkawqa
Ja mialam cytomegalie wykryto ja po badaniach w 7 tyg ciąży niestety przez tego wirusa poronilam Z drugiej strony lekarx oiwiedzial mi ze i tak byly marne szanse, a nawet gdyby to dziecko byloby powaznie chore.