Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karcianka

czy to juz?? poród-objawy

Polecane posty

Gość karcianka

Witam. Wiem ze nie jestescie w stanie mi powiedziec czy dzisiaj urodze i w ogóle, bo skad mozecie to wiedziec. Ale mam pytanie.. na 4 grudnia mam termin, to moja pierwsza ciąza.. czekam z niecierpliwieniem na przyjscie na swiat Malenstwa... tylko, ze w czwartek byłam na ktg i nie mam zadnych skurczów..jednak od jakis dwóch godzin czuje przycmiony ból w podbrzuszu i lekkie pobolewanie krocza... Mała jest niespokojna i praktycznie cały czas sie wierci.. Czy myslicie ze to moze oznaczac początek porodu?? te skurcze?? czytałam ze przed porodem organizm ma wieksze zapotrzebowanie na energie.. przyznam ze od dwóch dni jem o wiele wiecej.. juz sama nie wiem. Jak myslicie???

Gość U mnie zaczęło się od takich
bólów ''miesiączkowych'' tylko nieco bardziej dokuczliwych.zależy bo ja przy tych delikatnych bólach już jak pojechałam na pogotowie miałam 8 cm rozwarcia!!Gdzie leżałam na sali z dziewczyną która przy 1 cm zwijała się w bólach (biedna)

Gość karcianka
własnie takie bóle mam :/ poczekam troche, jezeli mi nie przejda to jade do szpitala... ale z jednej strony moze to tylko te braxtona,,,

Gość karcianka
dziewica jeszcze- mozna wiedziec czego?? :)

Gość karcianka
rozumiem, jest ból i w jakims sensie cierpienie.. ale to wszystko wynagrodzi Mała istotka:) każda z Nas to przechodziła.. od tego sie nie umiera :)

poród może zniszczyc życie, mojej znajomej lekarze za późno zrobili cesarkę i dziecko zmarło a ona sama załamała się psychicznie i nie wiadomo czy kiedykolwiek wróci do normalnego życia..

Gość karcianka
bywaja rózne przypadki, ale ja wierze, ze bedzie dobrze i dam rade :) trzeba podchodzic optymistycznie do porodu... miec dobre nastawienie :)