Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dampfkraftwagen

Czy wierzycie w fatum . . . ?

Polecane posty

Czy fakt, że interesowałem się kiedyś okultyzmem a nawet zaczynałem praktykować, ma wpływ na to jak mi się wiedzie? Bo wiedzie się conajmniej nienajlepiej . . .

Gość zło wraca ze zdojona siłą
szczególnie to wyrządzone drugiemu

Gość zło wraca ze zdwojona siłą
zdwojoną siłą oczywiście literówka

Gość anuniaaaaaaaaaaaaa
idź pogadać z DOBRYM księdzem, z powołania, nie jakimś spaczonym. Taki normalny ksiądz pogada i może coś doradzić

Akurat ja zła nikomu nie wyrządziłem, a widziałem nie raz, jak ci co wyrządzali innym zło, żyją bezpiecznie i w spokoju. Trochę empiryzmu i dedukcji . . .

" 19:49 [zgłoś do usunięcia]anuniaaaaaaaaaaaaa idź pogadać z DOBRYM księdzem, z powołania, nie jakimś spaczonym. Taki normalny ksiądz pogada i może coś doradzić" Akurat ja nie wierzę w księży . . .

Gość anuniaaaaaaaaaaaaa
nie musisz w nich wierzyć. W szatana też nie musisz wierzyć, ale on wierzy w Ciebie. Ja tylko radzę

Gość czary mary i inne praktyki
wbijania szpilek w lalki nie polecam sa osoby które sie tym parały a potem to tylko juz psychiatryk

żyją bezpiecznie i spokojnie - teraz . Zapłatą jednak za ten grzech jest śmierć i to śmierć wieczna .

" 19:53 [zgłoś do usunięcia]allium żyją bezpiecznie i spokojnie - teraz . Zapłatą jednak za ten grzech jest śmierć i to śmierć wieczna ." Każda śmierć jest wieczna . . .

Gość inna277
ja zamiast księdza polecam dobrego psychologa

nie ,nie każda . Ta, która jest " nagrodą " za wierną służbę diabłu jest wieczna .

Nic nie praktykuję. Kiedyś czytałem o takim magicznym ćwiczeniu, że wyobrażasz sobie ogień w swoim wnętrzu swego ciała i starasz się nad nim w określony sposób zapanować, ale szczegółów nie podam . . . Chciałem w ten sposób stłumić pewne swe popędy. Do pewnego stopnia udało się . . .

a na jakiej podstawie wierzysz ,ze śmierć o tylko odpoczynek ?

Zdrowa dedukcja, bo na jakiej podstawie miałbym uwarzać, że jest czymś innym? Poza tym do takiego wniosku mogą skłaniać niektóre fragmenty Psalmów i księgi Joba . . .

Gość pismo Sw na usprawiedliwieni
na usprawiedliwienie swojego zajoba nieźle

skoro jesteś zwolennikiem zdrowej dedukcji to jakim sposobem mogłeś dojść do pewności ,ze istnieje świat duchów - nazwijmy je - złych ? Bo przecież trudno ten świat udowodnić racjonalnie .

Gość Goldin
wyczytałeś o śmierci a nie wyczytałeś tam, że okultyzm moze powaznie zaszkodzić?

Po primo okultyzm w dzisiejszych czasach to bardzo niejasny slogan. Tak naprawde obiektywnie wiele rzeczy mozna podpiąć pod okultyzm. Np. Alchemia jest klasyfikowana jako okultyzm, a gdyby nie ona siedzieliście by teraz przy kądzieli a nie przy kompach, a wiadomo, że drzewo poznaje się po owocu . . .

Gość Goldin
to może przypomnę ci to, co rzekomo stanowi wpływ na twoje zycie. " Czy fakt, że interesowałem się kiedyś okultyzmem a nawet zaczynałem praktykować, ma wpływ na to jak mi się wiedzie? Bo wiedzie się conajmniej nienajlepiej . . ." czyżbyś sam sobie zaprzeczał?

przeciwnie - Biblia bardoz jasno mówi o tym czym jest okultyzm czyli kontakty z duchami .

i nie mówimy o tym co i na jaki temat uważa współczesny świat a oc na ten temat mówi Bóg .

Gość są,jeżeli jako dziecko
wierzę w to,że co ma być to będzie