Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kainkaka

POMOCY , czy to bulimia ?

Polecane posty

Gość kainkaka

pomocy ;< co mi jest ? mam napady jedzenia ze jem wszystko co mi wpadnie w rece i nie moge sie powstrzymac , a potem mam wyrzuty sumienia i nie jem kompletnie nic przez pare dni, a potem kolejny napad i tak ciagle.. nie wymiotuje, bo nie potrafie ale probowalam.. nie stosuje regularnie srodkow przeczyszczajacych, tylko czasami ziolowa tabletke na oczyszczenie jelit, ale naprawde rzadko. Mam 167cm i ok 46-47 kg jak jem to zaraz tego żałuje , placze, wyrzuty sumienia i zaraz glodowka. boję sie przytyć, i bardzo sie denerwuje przy kazdym podwyzszajacym sie kilogramem .. wiem ze mam zaburzenia.. ale chcialabym wiedziec co to jest ? bulimia? anoreksja bulimiczna ? proszę o pomoc.

Gość łojłoj łoj
idz do psychologa za mało wazysz i fanaberie z jedzeniem robisz to nie jest normalne

Gość lynnee
brzmi jak bulimia :(

Gość jmijmiojo
cierpisz na kompulsywne objadanie sie czyli binge eating disorder

Gość Gonda
Podłoze silnie nerwicowe,proponuje osrodek nerwić

Gość Gonda
Podłoze silnie nerwicowe,proponuje osrodek nerwić

Gość yhtergfdsd
Oj niestety, miałam to samo przez kilka lat. Tragedia. Miało to u mnie podłoże psychiczne. Teraz chodzę na terapię ( DDA, nie z powodu jedzenia), i im bardziej poukłądane staje się zycie tym mniej szalejemy na punkcie kontroli jedzenia. Mimo wszystko cos mi tam czasem sie odzywalo w kwestii kompulsow, bo zycie bez stresu i smutku nei istnieje. Zaczelam pic Yerba MAte, i skonczyly sie kompulsy, mam teraz odpowiednia wage. Ani sie nie objadam ani nie glodze. Yerba hamuje apetyt i tez w jakis psosob "zajmuje" bo to sie wolno popija, zalewa, znow popija. Jak sie tak siadzie ze termosikiem i naczynkiem z yerba do nauki czy pracy to zamiast podjadac po prostu sie pije i nie czuje sie glodu ;) W pozniejszym etapie leczenia albo dla osob ktore sie chca bezpiecznie odchudzac polecam zapoznanie sie z tematem Yerby, tu jest przystepny blog: http://yerbomaniaczka.blog.pl/