Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 44

Okna życia!!!

Polecane posty

Gość mama 44

Teraz to mnie zdenerwowała do reszty ta przeklęta unia... Chcą zlikwidować okna życia ,bo to niby szkodzi dzieciom:(

Gość Zatroskany mutant popromienny
to nie unia tylko ONZ. widocznie za duzo bialych dzieci sie ciagle rodzi

Gość to był zawsze półśrodek
ale jak mamy je likwidować to powinno być zaproponowane jakieś inne rozwiązanie - lepsze.

Gość eqweqweqw
omg... na co te durne okna? To w kosciele nie mozna zostawic dzieciaka niby?

Gość niech wreszczcie zalegalizują
aborcję!

Gość mama 44
Moim zdaniem to jedna z lepszych decyzji jaką podjął kościół. Przecież dzięki tym oknom tyle dzieci żyje.

Gość a jak mają znaleźć nowych
kandydatów na kiecunów albo zakonnice?????

Gość mama 44
A co to ma do okien życia? Chodzi o to ,że ponad 40 dzieci żyje a nie skończyło w śmietniku.

Czy aż tyle? Jeśli kobieta nie chce urodzić to chyba okna jej nie zachęcą. Jeśli chce urodzić i oddać do adopcji - to co za różnica czy zrobi to w szpitalu, w oknie czy w domu dziecka? Poza tym okna życia niestety rodzą niefajne problemy etyczno-prawne (z cyklu: moja baba bez mojej wiedzy wpakowała bachora do okna, a ja nie zrzekłem się praw rodzicielskich i mam prawo do syna, co oczywiście nie oznacza że będę się nim opiekował lub dobrowolnie na niego łożył). No, ale jak chce się zlikwidować to trzeba zaproponować coś lepszego.

Gość mama 44
Tylko ,że kobiety które decydują się pozostawienie dziecka w oknie życia ukrywają ciąże ,nikt o niej nie wie..ojciec też:( Moim zdaniem to jest dobry pomysł i nic ONZ czy innym Uniom do tego.

Gość eqweqweqw
Chodzi o to ,że ponad 40 dzieci żyje a nie skończyło w śmietniku. a czemu dzięki temu niby? POrzeciez dziecko mozna zostawic w róznych miejscach, bez przesady, jak ktoś chce to znajdzie sposób, mozna w zózku zostawic np. w kosciele

Gość eqweqweqw
Inna rzecz, że jesli juz zrobili te okna to bez sensu to nagle llikwidowac, w końcu to kosztowało, tak jakby zburzac nagle dom

Gość a jak mają znaleźć nowych
a tak, ukrywają, są po prostu tchórzliwymi francami, wychowanymi po katolicku, Matko Polko zakichana.

Gość zuuummm
A w kościele znajdą dziecko ,albo i nie:( W oknie życia dziecko leży ok3min a w kościele ile może czekać ,aż ktoś je znajdzie?

Gość mama 44
Ale tutaj nie chodzi o matkę tylko o dziecko...jeśli takie okno może uratować choćby jedno dziecko to wara im od tego😠

A kto powiedział że osoba zostawiająca dziecko w oknie życia zostawiłaby je w śmietniku gdyby nie było okna? Moim zdaniem to nie ma żadnego związku i kto chce i tak dziecko zostawi w koszu.

Gość onz niech sie zajmuje
tym co powinna bo od lat 80tych na pewno nie speln ia swoich obowiazkow|!!!!! swinie biora kase z anic, a patrza i pozwalaja na mordesrtwa i ludobojstwa dzieci w afryce!!!!

Ciąża jak ciąża, ale ukrycie przed ojcem dziecka urodzenia tego dziecka i oddania go do adopcji jest karalne. Nie mówię tego żeby potępiać te kobiety, chcę raczej pokazać, że "system okien życia" jest niedoskonały, ma luki i wiele rzeczy do których można się przyczepić.

Gość okno życia, z jednej strony
jak mawiał Tewi-mleczarz, są wybawieniem dla noworodków, z drugiej strony uczą tchórzostwa i zachowań nieprzemyślanych. Matka , zostawiając dziecko w szpitalu, ma dwa tygodnie na oswojenie się z faktem narodzenia dziecka, i myślę, że jak po dwóch tygodniach się zgłosi ma szanse zostać zbadana, czy nie cierpi na jakąś poporodwą traumę i po przemyśleniu może dziecko zabrać. A w oknie życia pokazuje, że jest glupią przestraszoną kobietą. W tv na temat mówiła zakonnica, że zostało włożone dziecko trzymiesieczne, a więc co z matką?????