Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wiem.................

Czy zgłaszajac chęć adopcji, można określić preferowaną płeć???

Polecane posty

Witajcie, mamy 3 własnych dzieci, bardzo chcialibyśmy miec jeszcze jednego malucha, myślimy o adopcji. Ponieważ mamy 2 synów i jedna córke, fajnie byłoby miec jeszcze dziewczynkę. Czy można z takimi preferencjami sie zgłosic w osrodku, czy na starcie nas to skresli???

Gość marcysia 12
Jasne ,że można:) Ja jak adoptowałam pierwsze dziecko płeć była mi obojętna :) Jak pojawił się synek to wiadomo było ,że drugie to ma być dziewczynka.Tak napisaliśmy w dokumentach i nie było żadnego problemu:)

Ach to super. A powiedz - długo czekaliście na dzieciaczki? I czy rodziny majace juz dzieci czekaja dluzej? dzieki :-)

Gość marcysia 12
MUsisz uzbroić się w cierpliwość...w tej chwili na dziecko czeka się ok 2-3 lat.I nie ma znaczenia czy masz już swoje biologiczne dzieci.

O kurczę, to faktycznie długo. A powiedz, jeśli mozesz, czy gdy przybyło do Was pierwsze dzieciatko, to od razu zgłosiliście cheć przysposobienia kolejnego, czy na poczatku juz deklarowaliscie, ze chcecie wiecej niz jedno? Wiem, ze wszystkiego pewnie dowiem sie w osrodku, ale mimo wszystko fajnie uslyszec to od kogos, kto przeszedl juz taka drogę.

Gość marcysia 12
Jak dostaliśmy pierwsze dziecko ,to nie myśleliśmy o kolejnym ,z czasem dojrzeliśmy do decyzji o następnym:) Jak nasz synek miał 3 latka zgłosiliśmy się do ośrodka,że chcemy kolejne.Po roku dostaliśmy córcię . Udało nam się :) a,że byliśmy już sprawdzoną rodziną poszło wszystko bardzo szybko.

Gość Używane to na pewno ekologiczn
Można, ale to jak zostanie to odebrane i potraktowane przez pracowników ośrodka zależy już tylko od nich samych. Jedni są ok i w porządku, a inni z kolei robią problemy, uwagi pod adresem kandydatów i ogólnie się ciskają. Tak czy inaczej spróbować można.

Gość marcysia 12
Tak mi się przypomniało jak babki z ośrodka opowiadały jakie niektórzy potencjalni rodzice mieli wymagania.Najlepiej ,żeby dziecko było blondynkiem o niebieskich oczach:)Tacy odrzucani byli na starcie.