Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajowodek

spadek temp trzy dni po owulacji

Polecane posty

Gość jajowodek

cześć! mam pytanie czy spadek temp o 0,4 ' po prawdopodobnej owulacji w 12 dc jest normalny? 1dc: 36,4 2-6 dc: 36,3 7dc:36,5 8dc: 36,5 9dc: 36,2 10dc: 36,2 11dc: 36,3 12dc: 36,2 13dc: 36,5 14 dc: 36,9 15 dc: 36,5 miałam tak też w poprzednim cyklu ale w 18 dc.

Gość jajowodek
?

Gość Małgochna
strasznie skaczącą masz tą temperaturę, nie było zakłóconej? ja tu skoku nie widzę. Tutaj jesli nie ma zakłóconych linia powinna iść przy 36,5 więc skok dopiero 14dc i znowu spadek, aby można było uznać skok temperatura musi się utrzymać minimum 3 dni

Gość I.klementyna
Ja bym powiedziała ze owulacji nie było

Gość jajowodek
a te trzy wyższe temp od 13 do 15 dc? niby są wyższe niz w pierwszej fazie cyklu.... juz nie wiem jak to mam patrzeć, bo czytałam, że muszą być 3 wyższe niz sprzed owulacji ...

Gość jajowodek
a i temp mierzę codziennie o 5.30 przed wstaniem

Gość Małgochna
nie są wyższe, bo miałaś 36,5 już wcześniej. Ciężko tu wytłumaczyć wszystko, zresztą sama już nie wszystko pamiętam, ale dla mnie tu skoku nie było. Miałaś 36,5 wcześniej Wklej cały poprzedni cykl

Gość jajowodek
bo cykle mam 27 dniowe

Gość Małgochna
jeśli by wyrzucić tą z 18dc to byłoby ok. Jedyny znany mi uzasadniony spadek w fazie lutealnej to zagnieżdżanie zarodka, ale 3-4 dni to za mało. Minimum 6dni, a w praktyce 8-10. Ja na moim ciążowym tak miałam. 9 dnia po skoku temperatura spadła i z powrotem się podniosła. W Twoim przypadku dopatrzyłabym się raczej zakłócenia. Wiele czynników na to wpływa: wstawanie w nocy, mniejsza ilość snu, czy alkohol wypity dnia poprzedniego. W aktualnym cyklu nie było raczej jeszcze skoku. Są portale pozwalające na prowadzenie wykresów. Ja korzystałam z jednego z nich, ale on jest darmowy pierwszy miesiąc, a potem się płaci. Tam bardziej doświadczone użytkowniczki czy nawet nauczyciele npr pomagają interpretować. Są też strony darmowe, ale nie wiem, jak tam z pomocą. Masz tutaj wszystkie: https://www.google.pl/search?q=prowadzenie+wykresu+npr&oq=prowadzenie+wykresu+npr&sugexp=chrome,mod=11&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Gość elizka545
Jak masz wątpliwości co do interpretacji to może kup sobie coś by móc to potwierdzać, np tester owulacyjny na ślinę.

Gość jajowodek
no właśnie prowadzę wykresy na ''ovufri....'' i wskazał mi owulkę na 12 dc. dlatego zagadką był dla mnie spadek temp 15dc, może rzeczywiście zakłócone czymś było... spałam z otwartą buzią lub przez coś innego... mam tester afrodyta i całe dni płodne od 7 dc pokazuje mi paprotki każdego dnia coraz więcej a 14 dc to już pole było całkowicie pokryte paprotkami i badź tu człowieku mądry....