Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kłódeczka

Jak sobie radzicie z migreną?

Polecane posty

Od kilku dni męczy mnie silny ból głowy - ograniczyłam picie kawy i trochę przechodzi, ciężko mi jest ustalić, skąd się to bierze :/ Macie jakieś swoje sposoby na migrenę?

Gość ja mam tylko jeden sposób....
walę głowa w ścianę,albo idę na pogotowie po zastrzyk:O

Nigdy nie odmawiam seksu przy bólu głowy, raczej mi to pomaga się zrelaksować :D Chyba naprawdę zacznę walić głową w ścianę, bo żadne środki przeciwbólowe bez recepty już nie działają :/

Gość jfvkv
jedyniewizyta u neurologa i silne leki na recepte zeby przezyc te kilka dni

Dzięki, muszę się jednak wybrać do lekarza, sama nie ustalę skąd to się bierze :/ A czy coś w ogóle Wam pomaga łagodzić takie bóle oprócz leków?

Gość tgfrd
ja mam napadowe, napieciowe bole glowy , pomaga mi eferalgan z codeina, na recepte , musujaca tabletka, dziala rewelacyjnie mozna i dwie

Bez leków sie nie obędzie i wizyty u lekarza :| no i oczywiście dietka też ważna, inni pewnie też mogą się wypowiedzieć w tym temacie :)

Gość ulalaaa
mnie ta dolegliwość omija, ale pamiętam słowa mojego dyrektora, którego żana od lat cierpi na migrenę i ma sprawdzony, ustalony na podstawie składów leków sposób na nią... bierze etopirynę w połączeniu z acenolem - skład dobrany z jakąś farmaceutką i działa od lat...

Jak z reklamy,) ale tu akurat jest sprawa indywidualna, na każdego działa co innego :/ a stosujesz jakas specjalna diete?

Gość Asia czerw
Witaj ja też cierpię na mocne migreny, u mnie trwają czasem parę dni. I to okropny pulsujący ból. Też muszę iść do lekarza ale ciągle nie mam jak. I tak to odwlekan. Ja robię tak, jak tylko zacznie głowa choć trochę boleć, to biorę tabletki, np dwa apapy max i popijam energy drinkiem. I mi pomaga. Ale robię to jak tylko zacznie boleć bo potem trudno przerwać.

Nie, może ktoś coś doradzi? :/ Co się powinno wyeliminować? Ograniczenie picia kawy jednak trochę pomogło, jak już pisałam.

Gość ulalaaa
ponoć jak się pije dużo wody przy bólu głowy to pomaga, tak kilka szklanek - to już jakoś pamiętam z medycyny naturalnej.

Ja lubię pić wodę i to samą, bo woda z cytryną wcale nie pomaga. Staram się pić dużo wody, bo śpiewam i to dobrze mi robi ogólnie :) A jeśli chodzi o jedzenie - macie jakieś rady?

Energy drinków nie jestem w stanie pić - bardzo kiepsko się po nich czuję, myślę, że mieszanie ich z lekami przeciwbólowymi nie jest dobrym pomysłem :/ po samym takim drinku czuję się beznadziejnie i wręcz od jego wypicia czasem bolała mnie głowa :/

Gość gyryfyt
pij magnez lub na recepnet lek coffecorn.

Nie wiem dokładnie, jaki jest powód tej mojej migreny :( podejrzewam, że kilka rzeczy się na to składa - w tygodniu dosyć mało śpię, po 4-6 godzin, odsypiam w weekend. Poza tym kiepsko się odżywiam - z reguły zjadam coś gotowego, tylko czasem załapuję się na domowy obiad, a sama nienawidzę gotować :D ale nie piję żadnych świństw, zaczęłam ograniczać kawę i lubię pić wodę :D A dlaczego magnez? Muszę spróbować :)

mi poleciła znajoma z pracy SOLPADEINĘ na nią działa i na mnie szzcęliwie też. lek bez recepty. za 12 tabletek chyba 15zł płaciłam czy jakoś tak. no nie ważne ile, wazne że działa

Gość gość
bez recepty mozna także kupić złocień maruna (feverfew) bezpieczny i skuteczny ziołowy produkt