Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam i czekammmmmmmm

czekam na kuriera, myślicie że się dziś doczekam?

Polecane posty

może wiecie do której pracują kurierzy??

Gość do autorki....
ostatni przedział jest 19-21

Gość rozbierz się,
wejdź po prysznic i namydl całe ciało. Wtedy akurat usłyszysz dzwonek do drzwi :)

Gość dfhdlkf
chyba do 17

Gość inzynier serwisowy//zabloksada
Ja właśnie wysyłam paczki. Kurierzy działają tak żę a) do ok godziny 15 17 zbierają paczki. b) ok godziny 22 paczki wyjezdzają tak by dotrzeć do dowolnego punktu głównego w kraju. Np z gdańska do rzeszowa. W okolicach 4- 8 rano. b) kurierzy rejonowi rano zabierają paczki i rozwożą. Więc zależy ile mu zejdzie. Niektórzy w miastach maja ładować towar po 2 3 razy. Czyli np ładuje o 8 zabiera rozładuje wszystko koło 12 i znowu zabiera i potem ładuje koło 15 i rozwozi do wieczora. Więc kurier zależnie gdzie mieszkasz może ci dowieść paczkę o 21 nawet. Jeśli chodzi o pocztę polską zasada jest podobna. Z tym że oni jeżdzą do 19. Jak nie zdążą to następnego dnia.

Gość Ja też czekam :)
U mnie raz się pojawił po 18.Także jeszcze może przyjechać.

Gość Ja też czekam :)
U mnie raz pojawił się po 18.Także może jeszcze przyjechać.

pocieszyłyście mnie trochę. czekam na siódemkę a na necie same negatywne opinie mają. mieszkam dosyć blisko bo 10 km od miasta w którym jest magazyn. rada z prysznicem niezła. jeszcze z godzinkę poczekam i zastosuję ten chwyt:)

Gość inzynier serwisowy//zablokdsa
siódemka to akurat najlepsza firma Tylko że niewiele ludzi wie że oni mają 2 dni!!!!!!!!! A nie jeden jak ups itd. I o to się plują. Siódemka ma tak że dzień po nadaniu żeby chój na huju stawał ma być na magazynie głównym. Ale na rozwiezienie mają też dzień. Za to jest to jedyna firma która da ci telefon do twojego kuriera. Kurier zna wszystkie paczki. I możesz się z nim umówić na odbiór o danej godzinie. TYLKO JW 2 dni a nie dzień. Jedyną liczacą się firmą poza nimi jest DPD. Najgorszy jest ups. Za każdym razem wyzywam ich od chóji i debili. NIE DZWONIĄ ŻE BĘDĄ. Nie dotrzymują terminów odbioru. ITD.

Więc zakładając powyższe ty pewnie też będziesz psioczyć na siódemkę :) Bo wczoraj pewnie zamówiłaś. I wczoraj wysłali. Więc paczkę na 70% otrzymasz JUTRO a nie dziś. Za to bezpieczna, nie zmaltretowaną. Ubezpieczoną i pewnie Pan do ciebie zadzwoni.

dzwonie na podane numery na ich stronie ale nikt nie odbiera. status mam że wyjechała z magazynu o 8 rano. już pare razy miałam od nich paczkę i zawsze było tak że koło 10 docierała jak rano wyjechała z magazynu. a jak dzisiaj mi naprawdę bardzo zależy żeby dotarła to nie ma:/

Jak mas starus wydano do kurierowi do doręczenia. Czy jakoś tak to znaczy że otrzymasz ja dziś na 100% dopiero 16 :) A jeśli masz tylko że punkt główny segregacja tzn że jutro.

no jak mi dzisiaj nie dowiozą to pewnie będę bo zamówiłam łózko dla syna, stare złożyłam jak mi rano przyszedł sms że paczka wyjechała i teraz mały nie ma gdzie spać :D jeszcze mam nadziej w sumie spadł śnieg, mogą mieć mały poślizg czasowy. mam tylko nadzieję, że naprawdę rozwożą do wieczora.

Wydanie kurierowi doręczającemu - dokładnie taki ma status. dzięki:) to czekam spokojnie. swoją drogą przekichane mają ci kierowcy, robota od rana do nocy, ciekawe czy chociaż pensja adekwatna.

nie łapie cie.. SMS od kogo? Od sprzedawcy? Zasada jest taka jak ci mówię. sprawdzasz numer. Najpierw masz pobrano do wysłania Potem masz sortowanie. Potem masz wysłanie do punktu docelowego. Potem masz sortowanie tzn że jutro. Chyba że posortują rano I jeśli masz tam wydano kurierowi do doręczenia to kurier rozwozi puki nie rozwiezie.

Pensja zależy od miasta 1500 lub 2 tyś netto + % od pewnych przesyłek. Coś koło 50 gr za przesyłkę na adres domowy. I 20pln od umowy (czyli jak podpisujesz przy nim umowę) Np orange, play itd.

Gość Małgochna
wszystko też zależy od konkretnego kuriera, w moim rejonie siódemka jest najgorsza, jak mogę zamawiam u firm, które nie mają ich w ofercie. Mój rekord to 8 dni czekania na paczkę- sprzedawca nadal we wtorek ja otrzymałam w środę, ale następną. Na stronie status wydano kurierowi, a ten nie miał takiej paczki. Musiałam składać reklamację i na szczęście znaleźli. Kurier 2 razy był u mnie przed 7 rano i nigdy nie dzwoni

Ostatnio z chyba DHL bylo u mnie przed 22:) w tym ze po 20 godz. zadzwonili czy moga za ponad godzine dosatrczyc paczke czy jutro ,powiedzialam z jestemw domu i czekac bede GLS takze mi po 19 paczke dostarczyli Z siódemką zadnych problemow nie mialam nigdy.

sms dostałam od siódemki o treści " siódemka sa przesyłka nr została wydana do doręczenia z oddziału kielce." weszłam sprawdzić na necie i też był status wydano kurierowi doręczającemu. sprzedający na allegro wysyłał tą paczkę 2 tyg:/ już miałam zrezygnować ale w końcu wysłał. jakieś fatum nad tym łóżkiem wisi:/

Mój limit czekania na paczki kurierskie jest max do 5 dni, pozniej bym robiła raban, ale jakos nigdy zadna firma kurierska nie przeciągnela sie powyzej 5 dni roboczych,wiec wszystko ugodowo było Poczta Polska potrafi tazke miec troche opoznienia w dostarczaniu przesylek, ale osobiscie mnie to nie spotkalo,najwiecej czekalam 4 dni, wiec az tak strasznie nie bylo, bo moja znajoma 9 dni od nadania ,to już czlowieka by szlag trafił

Czyżby jakiś projekt ? 7 dni żadna paczka nie idzie nawet ekonomiczna pocztą polską :) opcja 1 pierdolisz bo jesteś z konkurencji opcja 2 sprzedawca pierdolił że ci wysłał a nie wysłał Opcja 3 jeśli nie było cię pierwszego dnia faktycznie to przy drugim dniu kurier ma obowiązek zadzwonić do ciebie spytać czy może zostawić u jakiegoś sąsiada lub zostawia ci awizo. Wiec zbyt dużo tu się nie zgadza. Opcja tygodnia jak ja to widzę. Zamówiłaś w środę. Gość wysłał to dopiero w piątek. W poniedziałek rano przesyłka trafiła do sortowni. I posortowali ją. Ale nie wysłail w tym dniu. W poniedziałki to normalne. We wtorek kurier wzioł ją do doręczenia. A ciebie nie było. I przesyłkę otrzymałaś w środę. Całkiem normalne jak masz huja sprzedawcę.

Czyżby jakiś projekt ? 7 dni żadna paczka nie idzie nawet ekonomiczna pocztą polską :) opcja 1 pierdolisz bo jesteś z konkurencji opcja 2 sprzedawca pierdolił że ci wysłał a nie wysłał Opcja 3 jeśli nie było cię pierwszego dnia faktycznie to przy drugim dniu kurier ma obowiązek zadzwonić do ciebie spytać czy może zostawić u jakiegoś sąsiada lub zostawia ci awizo. Wiec zbyt dużo tu się nie zgadza. Opcja tygodnia jak ja to widzę. Zamówiłaś w środę. Gość wysłał to dopiero w piątek. W poniedziałek rano przesyłka trafiła do sortowni. I posortowali ją. Ale nie wysłail w tym dniu. W poniedziałki to normalne. We wtorek kurier wzioł ją do doręczenia. A ciebie nie było. I przesyłkę otrzymałaś w środę. Całkiem normalne jak masz huja sprzedawcę.

Gość ja na siódemke nie narzekam
czasem bywa u mnie ok.20. Jak wczoraj wysłana paczka to dziś dotrze.

No i macie 3 odpowiedzi. Sprzedawca chuj. Jeden wysłał pewnie po 2 dniach drugi po 2 tygodniach. Przecież macie na liście przewozowym czy w necie czas wysyłki. I jak sprzedawca dowiecie paczkę o 21 i niby wysłał w tym samym dniu czy niby wysłał a potem na dacie nadania masz często 2, 3 dni później to do kogo pretensje?? Ja nie mam juz nic związanego z siudemką. Ale każda firma gdzie pracowałem miała innego kuriera i po prostu ja 7, gls, dhl reszta się nie liczy. A upsa bym zajebał gdyby nie to że oni jako jedyni maja kontrekty z dużymi firmami, hp, lenovo, siemens itd

Gość Małgochna
inzynier serwisowy//zablokdsa- to Ty chyba jesteś z siódemki. Skąd niby te tysiące negatywnych opinii na ich temat? Ja piszę o dostarczeniu od momentu wysłania- 8 dni, a nie od zakupu. wtorek- wysłana, siódemka nawet na maila i sms przysyła, że paczka została nadana środa- status wydano kurierowi , a ja czekam czwartek- zadzwoniłam z pytaniem co z paczką, a zaczęli szukać znaleźli dopiero w następny wtorek i w środę dostałam. Podobno poszła zupełnie do innego miasta i nikt się tyle dni nie zorientował, że sobie leży

ja puki co nie mam nic do żadnej z firm kurierskich. nawet zaczęłam im trochę współczuć, że za takie marne grosze robią całymi dniami. ide chyba pod ten prysznic to może go przyciągnie:)

nie jestem z siódemki i znikam z wątku. Pomyłka zawsze się może zdarzyć. Taka jest moja opinia i nikt nie każde ci się z nią zgadzać. Ja prywatne rzeczy wysyłam dhlem za 17pln. Siódemka ma konkrekt tylko z firmami. A moja obecna firma też ma dhl. 7 ani razu mnie nie zawiodła. A uwierz w tamtym serwisie było ciężko. I zawsze paczka albo u klienta była albo była w sortowni gdzie miałą czekać. A stytuacje jw były trudne np byłem gdzieś w kielcach coś się pilnie w białym stoku zepsuło. W tym samym dniu wysyłka części i rano w bialym stoku jestem i części z firmy jakimś dziwnym trafem też... A gdyby nie było kto zapłacił by za paliwo za mój czas itd? Wiec jeśli tamta firma działała tylko z 7 to tylko utwierdza mnie w tym co powiedziałem. Znikam czymcie sie

doczekałam się wczoraj po 19:) i w dodatku pan miły i uśmiechnięty pomógł mi wnieść paczke i poczekał aż otworze:) jednak solidna ta siódemka. :)

Gość gość
W dn 19.09.2017 nr paczki 16932325023 kurier przyjechal tylko raz, byl wulgarny, uzywal slow "k***a" itd Nr paczki 16932325023 osobnik niekontaktowy, dziwne zachowanie. Napisalam do DHL aby mnie osobiscie przeprosil za to chamskie zachowanie. Zobaczymy czy beda kitowac czy tez tego chama zwolnia.

Gość gość
Jest taka firma jak Kurier Polska ( www.kurierpolska24.pl ). Oni mi ostatnimi czasy dość często robią dostawy. Przyjazny kontakt, zawsze dociera wszystko na czas i bez jakiś uszkodzeń. Nie rzucają pudełkami jak to czasami się widzie na filmikach z neta u różnych kurierów. Na stronie można oszacować sobie łączny koszt dostawy, nie mają jakiś dziwnych ukrytych opłat.