Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marciaa.

Woda utleniona do rozjasniania i wykruszania zbednego owlosienia

Polecane posty

Gość Marciaa.

Mam problem z przerostem meszka wlosowego (mam.wasik, baczki, wlosy na piersiach, brzuchu i na brodzie). Z hormonami wszystko ok. Usuwam je depilatorem i woskiem u kosmetyczki. Slyszalam, ze woda utleniona rozjasnia wloski i sprawia ze rosnie ich mniej, tylko ze to musi byc jakas specjalna do tego wlasnie celu (wyzsze stezenie). Czy wiecie co to za woda i gdzie ja mozna kupic?

Gość AKUDMO
Up. mi tez sie przyda ta informacja

nie wiem czy nie chodzi po prostu o utleniacz... taki jak fryzjerzy używają do włosów. ale nie mam przekonania, czy to rzeczywiście da zamierzony efekt. jeśli włoski masz ciemne, to może zastanów się nad laserem? choćby w tych widocznych miejscach - wąsik, baczki itd. jest to ciut wyższy koszt niż standardowa depilacja, ale na pewno warto. poczytaj sobie na stronie studiolaser jak to wszystko działa, im ciemniejsze włoski tym lepiej, bo laser je łatwiej usunie. poza tym teraz jest dobra pora na takie zabiegi - nie wystawiasz tych miejsc na słońce.

Najbezpieczniejszy faktycznie będzie laser. Na gruponie, itp znajdziesz je w naprawdę niskich cenach(widziałam już od 39zł), a owłosienia pozbędziesz się po paru razach zabiegu na zawsze. Nie sądzę, żeby utleniacz wypalił włosa z cebulką na zawsze. Pozdrawiam

Gość very bad girlll
ja uzywałałam kremu na nadmierne owłosienie Vaniqua-rewelacja po prostu..po ok 2 tyg stosowania włoski stały sie słąbe mało widoczne, po wydepilowaniu nie odrosły..wszystko byloby super...tyle ze krem ten spowodował u mnie puchniecie twarzy...spuchł mi nos i oczy..wygladalam jak kosmitka..musialam odstawic wiec Vaniqua..chyba wole miec nadmierne wloski..:(:(:( ale moze na ciebie podziala inaczej-bo slyszlam ze nie kazdy odczuwa skutki uboczne tego kremu..a i cena-porazajaca-300 zl :)

Gość Grrrwwww
Znacie jeszcze jakies sposoby

Gość gość
szczerze to nie słyszałam, żeby woda utelniona rozjaśniała włosy, ale dobrze wiedzieć. Mimo wszystko chyba nie ma innych sposobów jak depiacja, żeby się ich pozbyć.

Gość bananowa smakoszka
utleniacz, litr z joanny kosztuje ok 14 zl, maly kosztuje kilka zl, w sklepie fryzjerskim mozna kupic, najlepiej 12%. polecam tez telocapil ale nie chce mi sie tlumaczyc, na mazidlach macie opisane.

Gość gość
Najlepiej usuwać pastą cukrową, odrastają o wiele słabsze i jest ich mniej :)