Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Babulinka w internecie

Tracę wzrok :-(

Polecane posty

Po prostu nie widzę :-( Bolą mno oczy, nie widzę literek, nie widzę sów, widzę tylko te duże ale też nie najlepiej:-( Nie wiem już co mam robić :-( Mam też duży problem ze słuchem. Jedyne co odczuwam aż w nadmiarze to dotyk. Widzę dłońmi. Czy to już starczy wiek? Mam dopiero 64 lata :-( Pocieszcie mnie proszę, powiedzcie, że jestjeszcze nadzieja dla mnie :-( Babulinka

Gość litościwy o poranku
0/10 trzeba bylo napisac, ze masz 74 lata, wtedy moze uwierzylbym😴🖐️

Napisałam, że dłońmi widzę to i prącie widzę. Ech...jak mi smutno i źle :-( ślepa Babulinka

nie widzę,ale czuje i smakuje

Gość sowy lataja nocą
Mozesz ich nie widzieć. A tak serio jak to nie provo to czemu nie pójdziesz do okulisty ? O wiele młodsi już noszą okulary zwłaszcza przy komputerze. Uszy przetyka laryngolog, mozesz mieć zapchane woskowiną.

Gość Współczujący babulince
to pracuj rękami, masz jeszcze rok do emerytury!!! może sprzątanie?

Gość Anonim6285
trzeba isc do okulisty jakiegos dobrego zrobic kompleksowe badania w razie czego jest proteza wzroku Argus II 2 lata temu kosztowal 115000$ jednak niewiem czy dla starcow sie nada:A słuch można poprawić aparatem słuchowym lub implantem ślimakowym

Mam pokiereszowany mózg a w nim uszkodzenia nerwów. Będzie już tylko coraz gorzej :-( Babulinka

Gość nie ta lata
Teraz 25- 30-latki noszą okulary. Wzrok psują właśnie od komputerów. Niestety statystyka będzie rosła, bo coraz wiecej dzieci przesiadują przed monitorami komputerów, bądź też telewizorów.

Gość Współczujący babulince
nic tylko umierać. dopóki czujesz rękami to jeszcze coś czujesz. a potem już nie będzie bolało. ale o tym cichoszaaaa!

Gość nie ta lata
Ty powyzej to masz mózg rozprostowany, zwoje popusciły.

Gość nie ta lata
zwieracze tez szlag trafi

Chrońcie swoje dzieci dopóki nie jest za późno :-( Nie pocieszyliście mnie, no bo niby jak? Pójdę posprzątać u bogatych managerów, bo legalnie płacą a ja mam , jak pisze chyba współ-czujący, jeszcze rok do emerytki. Ciii, już nic nie powiem. Ciii.. Babulinka

Gość Anonim6285
w przypadku oglądania telewizora/komputera polecam zwiekszyc odleglosc do telewizora/monitora co zapobiegnie krotkowzrocznosci polecam tez zwilzac powietrze by rogowka sie nie wysuszala i robić przerwy.Polecam też używanie syntezatora mowy(IVONA)do czytania tekstow co pozwoli odpoczac wzrokowi.A także zwiększyć czcionke przez co oczy nie beda sie az tak męczyły.Żeby zwiekszyc czcionke należy przytrzymać klawisz CTRL i jednocześnie krecic rolka myszy w gore by zwiekszyc lub w dol by zmniejszyc.A ze sluchem to do laryngologa

Gość Anonim6285
Zapomnialem dodac żeby nie ogladac telewizji/komputera w ciemnosci

Dziękuję za rady i wsparcie tym, którzy je udzielili. Prawdziwego wsparcia potrzebuję gdzi.indziej. Do tych, którzy mnie wyśmiali nie mam żalu, ani nie biorę przytyków personalnie. Takie forum, jest OK. Mnie już nic nie pomoże, a śmierć (przedwczesna) będzie wybawieniem. Jestem za stara na inne myślenie, dzieci nie mam i mieć nie będę bo nie mogę ze starości, więc zostanę sama z problemem. Grozi mi też wózek inwalidzki, więc nie wiem co gorsze. Tak czy siak żyję i cieszę się każdym dniem, czego i wam życzę! Papatki! Babulinka