Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kala111

cmv wyniki badań

Polecane posty

Gość Kala111

czy ktos wie jak zinterpretowac wyniki badań cmv : IgG 96,200 IgM 1,27

Gość autorka to przecież joanna!!
znowu ty kobieto

Wygląda na to, że chorujesz obecnie. jaka jest norma Igm? Jeśli są dodatnie, to świeża infekcja. I nie przypisujcie mi do cholery wszystkich wątków!

Gość Kala111
IgM ujmny ponizej 0,70 wynik niejednoznaczny 0,70- 0,90 wynik dodatni powyżej 0,90

Gość Kala111
jestem w ciązy 10 tydzień. Nie wiem tylko czemu lekarz twierdzi ze nie ma sie czym przejmowac

Gość do niko
Aska, co ty pierniczysz???????? Czemu straszysz dziewczyne,wyniki ma OK!!!!!!!!!!!! Autorko sluchaj lekarza, a nie tej idiotki od siedmiu bolesci!! to najwiekszy przygłup na kafe!!

No ma dwa dodatnie! Ale rzeczywiscie, to dopiero 10 tydzien, czyli infekcja zaczela sie przed ciaza i lozysko rozwija sie z przeciwcialami. Wiec nie ma sie czego bac. Zle by bylo jakbys byla np w 30 tc.

Gość Kala111
sama nie wiem jak rozumiec te wynki. Oba wyniki dodanie świadcza w koncu o tym ze sie choruje podobno.

Tak, ale to dopiero 10 tc. Zachorowalas przed ciaza i choroba jest na wykonczeniu. Albo przeciwciala sie w ciazy podniosly. Tak czy owak, lozysko rozwijalo sie juz z przeciwcialami, czyli dziecko jest chronione. Gorzej byloby jakby ktos mial taki wynik w koncowce ciazy, wtedy moznaby bylo domniemywac, ze infekcja zaczela sie juz w ciazy. Jesli chcesz byc spokojniejsza to zrob awidnosc cmv. Jesli wyjdzie wysoka, to na pewno stara infekcja. Koszt to jakies 60 zl.