Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjndfhmhm

Odcięcie prądy POMOCY !!!

Polecane posty

Gość fgjndfhmhm

Dzisiaj byli panowie z energetyki. Chcieli mi odciąć prąd. Ubłagałam ich żeby twego nie robili, dali mi warunek, że dziś muszę wpłacić zaległość 200zł ( 2 rachunki), bo jutro odetną jak nie wpłacę. Najgorsze jest to, że mam w portfelu 50 zł!!! Które ma mi wystarczyć do 10-tego. Wpadłam na pomysł, że wpłacę dzisiaj te 50 zł, a na życie do 10 tego jakoś pożyczę choć kolejne 50 zł. Jestem ciekawa czy to przejdzie, czy nie odetną mi prądu jak wpłacę chociaż te 50 zł, a 10 tego ureguluję całość ? Nie mogę się tam dodzwonić i mam zamiar tam dzisiaj osobiście zajechać. Jak myślicie przejdzie to, czy muszę się pożegnać z prądem zanim zapłacę.? Poradźcie coś, nigdy nie miałam takiej sytuacji....

Gość szarówkaaa
Też miałam taki problem i chciałam zapłacić częśc..ale to nie przeszło w moim przypadku. Panowie nie mieli litości. Poza tym trzeba sobie pilnować. I tak cud że u ciebie po 2 mies przyszli,bo do mnie wpadli po miesiącu zaległości

Gość kajdzior
masz dzieci?

Gość szarówkaaa
Potem będzie +94 zł za ponowne podłączenie licznika ;-/ zdziercy

Gość kaaasssiiiiiaaa
najgorsze że jak ci odetną to potem ponowne podłączenie sporo kosztuje, więc bedziesz jeszcze bardziej do tyłu. Musisz skombinować te 200 zł, pożycz od rodziny, koleżanki, nie wiem, to jedyne wyjście.

Gość podobnie
o rety. wspolczuje. mi wlasnie tez wystawili pismo o odcieciu. czekam cala zdenerwowana, przyjda czy nie, chociaz juz uregulowalam zaleznosc, ale ponoc jak juz pismo poszlo, ze maja odciac , to odetna:(

Gość szarówkaaa
Przeżyjesz. Ja byłam 3 mies bez prądu. Uzbieraj gdzies,daj ogłoszenie na gumtree itp

Gość zapomnij , nie przejdzie
takie coś , tez tak miałam ,w momencie gdy jest juz nakaz odcięcia nic nie zrobisz gdybyś zgłosiła się do biura tydzień wczesniej i poprosiła o odroczenie płatnosci wtedy nie ma problemu , pozycz szybko kase bo ci odetną i na domiar tego będziesz musiała zapłacic za ponowne podłączenie ok 100 zł

Gość szarówkaaa
podobnie - jedź do najbliższego punktu gdzie znajduje sie energetyka. Pokaż im rachunek to odznaczą w komputerze że zapłacone. A tak zabulisz kolejne 94zł za ponowne podłączenie. Nie zwlekaj

nie ma czegos takiego ze wplacisz częśc z tego co wiem to oni nigdy tego nie przyjmuja. Masz rachunek 200 to musisz zaplacic 200. Niby bez prądu mozna zyc ale w okresie letnim. Dzisiaj jest 4 a Ty nie masz na oplaty jak to sie stało ????????????

Gość szarówkaaa
Pewnie zamiast myślec o rachunkach to pije piwko siedzac na kafe :-/ a potem robią oczy ze zdziwienia. Rozumiem miesiąc,ale 2? To o czym ty myślałaś?

Gość zapomnij , nie przejdzie
tak podobnie , jedz jak najszybciej i pokaż rachunki , ich nie obchodzi nawet to ze zapłaciłaś , zlecenie maja i odcinają skoro nie załatwiłas w biurze ja miałam kiedys odcięty na tydzień jakies 500zł razem z podłączeniem ale to było latem i szło przeżyć , telefon ładowałam w piwnicy po podłączeniu złodziejki do żarówki ,tam tez prostowałam grzywke , masakra

Gość ertzuiop678
topik jakis sondaz rynkowy????

Gość fgjndfhmhm
To moze ktos mi pozyczy to 150 zl. Mozemy sie jakos dogadac, moze np. oddam w naturze albo jakos tak. POMOZCIE!

Gość MalaMi33345
jak mieszkałam w Niemczech, to mój mąż zaniedbał płacenie za prąd i okazało się, że przez rok nie płaciliśmy ! :D normalnie masakra i przyszli po roku, żeby odciąć prąd, ale ponieważ urodziło nam się dziecko, to się okazało, że nie mogą, bo mają taką politykę, że jeśli w domu jest dziecko poniżej roku, to nie mogą odciąć prądu. Ale oczywiście uregulowaliśmy w ciągu kilku dni całe zaległości. :D

Gość fgjndfhmhm
Sam sobie w naturze oddaj, jak lubisz :) Jak to się stało, że nie miałam na prąd? Mój mąż przez 2 poprzednie miesiące dostał tylko po 10% swojej wypłaty i tak ma szczęście, że nie został zwolniony bo w tym okresie były zwolnienia grupowe jeszcze. Mąż dobrze zarabia, na tyle że nigdy nam nie brakowało na rachunki i żeby dożyć do następnej wypłaty. Ja mam minimum i po tym jak prawie mąż nie dostał wypłaty, to musiałam wybierać, albo zapłacę cholerny prąd albo będziemy ( jest nas czworo w domu) chodzić przez 2 tyg głodni, a my na piechotę do pracy ( oboje mamy daleko do pracy). Udało mi się skombinować te 50 zł, teraz czekam aż syn wróci ze szkoły i pojadę tam. Może uda mi się coś wskórać, choć po waszych wypowiedziach widzę że nie bardzo, ale i tak mam zamiar chociaż powalczyć :)

Gość asasasasaasa
a po jakimn czasie przyszli odciac? ile rachunkow zaleglych? a czy moga odciac mi prad w takije sytuackji? mAM ZALEGLOSC ZA PRAD ZA pazdziernik ze starego mieszkania.Czy moga mi odciac prad w nowym mieszkaniu?

Do kadr idź. Można się dogadać. Idź i załatw osobiście. Żadne dzwonienie, żadne wpłacanie części i tak dalej. Idź, załatw temat osobiście w kadrach.

Gość griaeh;'
Masz zaległości za stare mieszkanie, a teraz mieszkasz w nowym? Tak? Sprzedałaś mieszkanie tamto? Wypowiedziałaś wynajem? Mi się wydaje, że nie będzie ci grozić odcięcie prądu w nowym mieszkaniu, bo nie ma podstaw prawnych, ale jak nie zapłacisz to energetyka może skierować sprawę do Sądu i więcej cię to wyniesie, bo doliczą odsetki i koszty pozwu i sprawy. Potem ja nie spłacisz może się pokazać komornik. Mój mąż miał mandat za przekroczenie prędkości ( fotoradar mu zdjęcie cyknął) i nie zapłacił całości. Zostało mu 100zł i po 2 miesiącach przyszedł pozew z Sądu i Sąd zadecydował, że ściągną mu z wypłaty. Po dwóch dniach od tego ściągnęli mu 250 zł, bo odsetki i koszty narosły.

Gość qqwwwqqhd
Idź do elektrowni i nadstaw picze

Gość asasasasaasa
dokladnie tak. zaleglosc na starym mieszkaniu.Rachynek za pazdziernik 2012. ale stresa mialam- dzwoni domofon i mw sluchawce- energetyka do licznika. myslalam ze przyjechali odjac.