Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Judyta.

Czemu nie możesz zajść w ciążę?

Polecane posty

Witam wszystkie kobiety które starają się o dziecko dłużej niż rok a test jak zaklęty wciąż z jedną kreską. Jaki jest powód waszej niepłodności?

Gość czekam na moj cud
juz prawie 5lat wrogi sluz nieplodnosc meska jestem narazie po 1 IUI

Gość ja staralam się ponad 4 lata
Powodow może byc mnóstwo, to bardzo skomplikowany proces. często kolejne badania wychodza ok a ciąży nie ma...

Gość jolka jaolallalla
a ja po braniu 10lat tabletek w 1 cyklu zaszlam w ciaze to mila byc tylko przerwa..a tu bach raz tylkobyl stosunek i juz ciaza:) astara jestem mam 38lat.

U mnie jest skaplikowana sytuacja- niedrozne jajowody, do tego meskie problemy plus poronienia.

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Ja mam PCO i niedoczynność tarczycy.

Gość taka jedna co czeka już długo
Moje doświadczenie musisz lekarzy o wszystko porosić. Ja się wychodziłam po różnych ginekologach (wszystko na NFZ) i teraz dopiero wiem jak powinnam postępować od początku. Dobra sprawa testy owulacyjne, żeby poznać swoje cykle. Po roku powinno się zadbać o następujące badania: 1.oczywiście USG przezpochwowe (mnie nawet na takie badanie lekarz przez ponad 2 lata nie skierował) 2.hormony 3.nasienie mężczyzny Jak powyzsze o.k. to drożność jajowodów. Jeśli to też jest o.k to prosić o skierowanie do kliniki leczenia niepłodności. Upominać się o wszystko!!! My jesteśmy po pierwszej nieudanej inseminacji. Brak konkretnych przyczyn, niby wszytsko o.k. ale ponad 4 lata nie mogę zajść w ciąże.

Gość jeste bo jest________
do tego immunologia

NIE TESTY OWULACYJNE TYLKO MONITORING OWULACJI! Tylko tak mozna stwierdzić czy owulacja jest, czy jajeczka pękają. Zamiast testów nalezy się regularnie kochać. To bzdura, że trezba zachowywać abstynencję przed owulacją, "uzywane" jadra ;) produkują świeższe, trzeźwiejsze plemniki...

no tak tylko monitoring jest drogi, a testy zawsze coś tam powiedzą nam o cyklu, a są znacznie tańsze

Hsg OK. Nasienie OK Monitorowanie owu OK Hormony chyba tu jest problem tsh 3,42

Monitoring drogi? A dziecko nie? Nie rozumiem, świadomie decydując się na dziecko powinno się mieć mozliwość finansowania podstawowych potrzeb...takich jak zdrowie...Test a monitoring to co innego. Sama ciąża kosztowała mnie ponad 2500, potem wyparwka, no się zaczyna pieluchy , witaminy, odzywki, ciuszki, opiekunka/przedszkole...a ty mówisz,że nie masz na monitoring... Kobieto jakim cudem stać cię na dziecko?

Optymalne tsh do zajścia to to poniżej 2 ale znam kobiety, które zaszły przy 5...

o ku*** ale mi porównanie, co innego jest mieć dziecko i je wychowywć (w tym wydawć na nie kase), a co innego robić wszytskie badanie prywatnie i chodzić prywatnie do lekarzy

jeste bo jest________ Spokojnie... Oczwiscie ze monitoring kosztuje ale na poczatku staran nikt nie bedzie bezpodstawnie na monitoring latal. Na poczatku wazne jest by poznac swoje cialo..

Gość asdfyguhiuoih
"uzywane" jadra produkują świeższe, trzeźwiejsze plemniki... czeste wspolzycie oslabia jakosc nasienia a o trzezwych lub pijanych plemnikach to nie slyszalam

Gość kaśka baśka
PCO i niedoczynnosc tarczycy

Gość ja tak oczywiście
asdfyguhiuoih słowa trzeźwe zostały użyte jako żartobliwa metafora, TO ŻE O CZYMŚ NIE SŁYSZAŁAŚ NIE ZNACZY ŻE TEGO NIE MA . bardzo ograniczony światopogląd. Nowsze badania nad niepłodnością (polecam google, to nie boli) odchodzą od zalecania wstrzemięźliwości w celu poprawy nasienia. Zresztą para o średnim libido wspołtrzyje ok 3 razy w tygodniu, więc powinna prędzej czy później trafić...

Gość kaśka baśka
czyli ilu dniowe plemniki są najlepsze do zapłodnienia?