Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkaimaja

Chcę schudnąć. Czy dobrze jem?

Polecane posty

Gość majkaimaja

Mój jadłospis mniej więcej wygląda tak: 07:00 - bułka, 10 - bułka, 13 - jabłko, 15 - talerz zupy (woda+jarzyny+kostki rosołowe), jogurt 0%, kanapka, 18 - talerz zupy, kanapka, jogurt 0% + to, co podjadam (nie potrafię się powstrzymać:O), np. dzisiaj: 2 kostki gorzkiej czekolady, 3 herbatniki, kromka chleba. Czy wystarczająco zredukowałam jedzenie, aby schudnąć? Czy menu jest mniej więcej zbilansowane? Aha, no i nie ćwiczę prawie w ogóle, i to raczej nie ulegnie zmianie, bo po prostu zupełnie nie mam czasu. Czy mimo wszystko da się na takiej diecie schudnąć?

Gość motylek098
za dużo węgli! ogranicz spozycie chleba i bułek-> zamień to na kromki pieczywa chrupkiego. mało napisała, ale nie jedz słodyczy (jeśli już masz ochotę na cos słodkiego sięgaj po suszone owoce(np. morele, śliwki, żurawina) są bardzo zdrowe, tylko nie przesadź z nimi bo też zawierają sporo kcal w dużej ilosci. pij dużo niegazowanej wody w ciągu dnia. (tkanka tłuszczowa spala się szybciej jeśli organizm jest odpowiednio nawodniony). + zredukujesz opuchliznę ciała i pomarańczowa skórkę. I NAJWAŻNIEJSZE. na śniadanie jedz owsiankę ze zwykłych płatków owsianych( górskie i błyskawiczne mają o wiele wyższy indeks glikemiczny). jesli nie smakuje Ci zwykła na mleku, dodaj owoce, lub owoce suszone. na obiad - owszem polecam zupę, ale jeśli chodzi o drugie danie- chude mięso(drób, indyk) plus dużo warzyw. odstaw wszelkie skrobia(jeśli już zastap kaszą gryczaną, brązowym ryżem np.). ostatni posiłek 4 godziny przed snem. ( koniecznie cos lekkostrawnego. osobiscie polecam serek wiejski np. ). to takie podstawy chyba. powodzenia, pozdrawiam. K.G-S.

Gość majkaimaja
motylku, a czy mogę jeść te zupy gotowane na kostkach rosołowych?

Gość motylek098
jak najbardziej. ale jeśli chodzi o zupy to urozmaicaj sobie jak tylko możesz, oby bez ziemniaków.