Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimowa-zalamana

Potrzebuje rady

Polecane posty

Gość Anonimowa-zalamana

Sprawa wyglada nastepujaco: Od sierpnia biore tabletki antykoncepcyje "Artizia", wszystko bylo w jak najlepszym porzadku, az do ostaniej miesiaczki (krwawienia z odstawienia). Mianowicie w polowie okresu zauwazylam zaczerwienienie pochwy oraz lekkie pieczenie, mialam nadzieje ze samo minie gdy tylko krwawienie sie skonczy ale jednak wcale tak nie jest. Dzisiaj mija 4 dzien odkad sie skonczyl a zaczerwienienie, pieczenie oraz (co pojawilo sie 3 dni temu) swedzenie,ale tylko wieczorem i w nocy(moze nie jest to jakies ogromne swedzenie, jednak dla mnie jest dosc uciazliwe ze wzgledu na to, iz wczesniej nie mialam takiego problemu :( ) Zadnych objawow poza tymi nie mam, rozniez zadnych uplawow anie nieprzyjemnego zapachu..Podczas stosunku nie odczuwam zadnego bolu ani nic... Probowalam nasiadowek z Vagosanu, jednak efekt jest mizerny, rowniez masc clotlimazolum nie dziala.. Nie wiem juz co robic :( wiem wiem, kazecie wybrac mi sie do ginekologa, bardzo dobrze o tym wiem, dlatego wybieram sie w czwartek Potrzebuje tylko waszej rady, np czy ktoras to miala i co to bylo...ile trwala kuracja, ktora zalecil ginekolog oraz czy byla droga (przyznam ze mam problemy finansowe ostatnio :() bo jestem przerazona :(:(:(

Gość Anonimowa-zalamana
Tak tez zrobie :) mam nadzieje ze to tylko jakas infekcja a nie cos bardziej powaznego, bo strasznie sie boje :(

Gość znachorka
to najprawdopodobniej początki infekcji, jak najszybciej zgłoś się do lekarza. Tabletki anty zwiększają ryzyko grzybiczych zapaleń pochwy.

Gość Anonimowa-zalamana
a jak rozroznic infekje od grzybicy?

Gość znachorka
Przy grzybicy najczęściej występują białawe,kremowe przypominające serek upławy(ale nie zawsze)często początki to zaczerwienienie i swędzenie okolic . Jak zrobisz posiew z pochwy w kierunku wykrycia grzybów, drożdży i bakterii to będziesz miała pewność czy to grzybicze czy bakteryjne zapalenie pochwy. Tak czy siak i tak musisz się zgłosić do lekarza bo może coś innego się tam dzieje.

Gość Anonimowa-zalamana
Oczywiscie, jak pisalam wczesniej w czwartek wybieram sie do ginekologa... tylko bardzo sie stresuje i denerwuje :(

Gość Anonimowa-zalamana
a ile czeka sie na wyniku posiewu?

Gość znachorka
To zależy od laboratorium, im dłużej tym lepiej zazwyczaj ok 2 tygodnie, najlepiej zrobić jeszcze antymykorgam albo antybiogram(w zależności czy grzyby czy bakterie) żeby wiedzieć na co te dziady są wrażliwe i czym ich załatwić. Ale nie wiadomo czy to na pewno infekcja dlatego lepiej poradzić się lekarza. Uważaj bo często wciskają leki bez posiewów i wtedy jest loteria czy pomoże czy. To Twoja pierwsza infekcja?

Gość znachorka
Ale widzę że czekać nie lubisz :)

Gość Anonimowa-zalamana
Tak to moja pierwsza infekcja, dlatego sie chyba tak martwie :( i przepraszam ze dopiero teraz ale net mi padl

Gość znachorka
jak pierwsza to spoko luz szybko przejdzie tylko musisz sie zgłosić jak najszybciej do lekarza bo im dłużej tym gorzej jak się grzyb rozszaleje to potem ciężko się go pozbyć i często nawraca. No i tabletki anty zwiększają ryzyko także radziłabym sie zastanowić czy ta forma antykoncepcji ci odpowiada pamiętaj o probiotykach i stosuj w trakcie i kilka tygodni po wleczeniu , zakładam że współżyjesz więc partner też powinien się leczyć :)